1. >Receptek
  2. >Spenótos csicseriborsóval töltött édesburgonya, tahinis öntettel

Spenótos csicseriborsóval töltött édesburgonya, tahinis öntettel

Ez a vegán recept igazi kulináris élményt nyújt, ráadásul csupa egészséges zöldséggel van tele. Nagyszerű választás vendégeid számára vagy egy húsmentes napon.
Közepes nehézségű
4 személy
35 perc
30 perc
Drága
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

2 db közepes édesburgonya

1 doboz bébispenót

2 ek. tahini

1 citrom

1 gerezd fokhagyma

őrölt római kömény

őrölt koriander

5 dkg pirított pisztácia

olívaolaj



bors
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

2 db közepes édesburgonya

1 doboz bébispenót

2 ek. tahini

1 citrom

1 gerezd fokhagyma

őrölt római kömény

őrölt koriander

5 dkg pirított pisztácia

olívaolaj



bors
  1. lépés 1
    Mossuk meg az édesburgonyát és vágjuk hosszában ketté. Helyezzük egy tepsire, sózzuk, borsozzuk és locsoljuk meg olívaolajjal, majd 200 fokon süssük kb. fél órán keresztül.
  2. lépés 2
    Ameddig sül, egy serpenyőbe öntsünk olívaolajat és tegyük bele a csicseriborsót. Kicsit pirítsuk meg, majd szórjuk meg római köménnyel és korianderrel, sózzuk, borsozzuk. Ezután dobjuk hozzá a spenótot és várjuk meg ameddig kicsit összeesik.
  3. lépés 3
    A tahinis öntethez a tahinit keverjük ki a citromlével, a lereszelt fokhagymával, sóval, borssal és egy kevés vízzel.
  4. lépés 4
    A pisztáciát vágjuk durvára.
  5. lépés 5
    Ha az édesburgonya megpuhult, vegyük ki a sütőből és egy kanállal alakítsunk ki mélyedéseket, amelybe a csicseriborsós tölteléket tesszük. Tálalásnál kanalazzunk a tetejére a tahinis öntetből és szórjuk meg pisztáciával.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Pulyka csevap kukoricás bulgur salátával

    A csevapcsicsa pulykahúsból készült változata tökéletes nyári recept, amely serpenyőben, de grillezve is elkészíthető! Tálaljuk csicseriborsóval, kukoricával és vörösbabbal gazdagított bulgur salátával, amit olívaolajos-chilis-lime-os öntettel tehetünk még ízletesebbé.

  • Bon Menu Marocco Csicseriborsó fűszeres ...

    Süssük meg a csirkemellet fűszerekkel, szedjük szét villával kisebb darabokra, majd melegítsük össze...

  • Spenótos-gombás galette

    A galette, a franciák forma nélkül készülő pitéje édes és sós változatban is rendkívül népszerű. Vis...