A csevapcsicsa pulykahúsból készült változata tökéletes nyári recept, amely serpenyőben, de grillezve is elkészíthető! Tálaljuk csicseriborsóval, kukoricával és vörösbabbal gazdagított bulgur salátával, amit olívaolajos-chilis-lime-os öntettel tehetünk még ízletesebbé.
Keverjük össze a darálthúst a reszelt fokhagymával, a szódabikarbónával és öntsük hozzá a szódát. Sózzuk, borsozzuk és keverjük jól össze. Tegyük a hűtőbe akár egy éjszakára is, de minimum 1 órára.
lépés 2
A bulgurt öntsük le kétszeres mennyiségű forró vízzel, sózzuk, keverjük meg takarjuk le és hagyjuk állni 15 percig, hogy a szemek beszívják a vízet.
lépés 3
Tegyük egy tálba a kukoricát, a vörösbabot és a csicseriborsót. Adjuk hozzá a vékony szeletekre vágott lilahagymát, a megfelezett paradicsomot és az aprított petrezselymet.
lépés 4
Mikor elkészült a bulgur, hagyjuk kissé kihűlni, majd keverjük a salátához.
lépés 5
Facsarjuk egy tálkába a lime levét és csurgassunk hozzá olívaolajat, majd sózzuk, borsozzuk. Öntsük a salátára. Keverjük át.
lépés 6
A darálthúsból formázzunk kis hengereket, majd 180 fokos sütőben, a sütőrácsra helyezve (tegyünk alá egy tepsit, amire a zsiradék csöpög) süssük készre kb. 20 perc alatt.
lépés 7
Tálaláskor adjuk a csevapcsicsa mellé a színes bulgur salátából.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Sajtos-paradicsomszószos csőben sült fus...
Ízletes fokhagymás-olívaolajos paradicsomszósszal, kétféle sajttal és olajbogyóval, valamint szárított sonkával készül, sütőben sütve ez a finom és tartalmas fogás. Tökéletes lehet sietős hétköznapi vacsorának vagy másnapra a munkahelyi ebédlőasztalra.
Bon Menu Marocco Csicseriborsó fűszeres ...
Süssük meg a csirkemellet fűszerekkel, szedjük szét villával kisebb darabokra, majd melegítsük össze...
Spanyol krumplis omlett csicseriborsóval...
A spanyolok frittatája egy serpenyőben sütött, kívül ropogós, belül puha omlett. Hidegen és melegen ...