Sajtos-paradicsomszószos csőben sült fusilli
Ízletes fokhagymás-olívaolajos paradicsomszósszal, kétféle sajttal és olajbogyóval, valamint szárított sonkával készül, sütőben sütve ez a finom és tartalmas fogás. Tökéletes lehet sietős hétköznapi vacsorának vagy másnapra a munkahelyi ebédlőasztalra.
Közepes nehézségű
4 személy
40 perc
Hozzávalók
4 személyre
250 g fusilli
1 doboz paradicsom konzerv (egész)
2 ek sűrített paradicsom
2 mozzarella golyó
5 dkg parmezán
2 gerezd fokhagyma
1-1 marék fekete és zöld olajbogyó
4 szelet szárított sonka
½ tk. szárított oregánó
só
bors
2 ek olívaolaj
opcionális: friss bazsalikom tálaláshoz
1 doboz paradicsom konzerv (egész)
2 ek sűrített paradicsom
2 mozzarella golyó
5 dkg parmezán
2 gerezd fokhagyma
1-1 marék fekete és zöld olajbogyó
4 szelet szárított sonka
½ tk. szárított oregánó
só
bors
2 ek olívaolaj
opcionális: friss bazsalikom tálaláshoz
hozzávalók 4 személyre
250 g fusilli
1 doboz paradicsom konzerv (egész)
2 ek sűrített paradicsom
2 mozzarella golyó
5 dkg parmezán
2 gerezd fokhagyma
1-1 marék fekete és zöld olajbogyó
4 szelet szárított sonka
½ tk. szárított oregánó
só
bors
2 ek olívaolaj
opcionális: friss bazsalikom tálaláshoz
1 doboz paradicsom konzerv (egész)
2 ek sűrített paradicsom
2 mozzarella golyó
5 dkg parmezán
2 gerezd fokhagyma
1-1 marék fekete és zöld olajbogyó
4 szelet szárított sonka
½ tk. szárított oregánó
só
bors
2 ek olívaolaj
opcionális: friss bazsalikom tálaláshoz
- lépés 1Egy kis lábosban tegyük fel melegedni a paradicsomkonzervet (a fakanállal nyomkodjuk szét az egész paradicsomokat) és a sűrített paradicsomot, amikor már rotyog, adjuk hozzá a reszelt fokhagymát, majd az oregánót és az olívaolajat, ill. sózzuk, borsozzuk. Kis lángon főzzük, ameddig kissé besűrűsödik. Majd adjuk az olajbogyót is a szószhoz.
- lépés 2Melegítsük elő a sütőt 230 fokra.
- lépés 3Közben főzzük ki a fusillit sós vízben. A megadott főzési idő előtt 2 perccel szűrjük le (mivel még a sütőben is tovább puhul majd) és öblítsük át vízzel.
- lépés 4Egy sütőtálban keverjük össze a tésztát a szósszal, a falatokra vágott sonkával és az egyik feldarabolt mozzarellával. A tetején osszuk el a másik mozzarellát és a parmezánt.
- lépés 5Helyezzük 10 perce a sütőbe, amíg a sajt megolvad és kap egy kis színt az étel teteje. Tálaljuk forrón, ha kedvünk tartja, friss bazsalikommal a tetején.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Pulyka csevap kukoricás bulgur salátával
A csevapcsicsa pulykahúsból készült változata tökéletes nyári recept, amely serpenyőben, de grillezve is elkészíthető! Tálaljuk csicseriborsóval, kukoricával és vörösbabbal gazdagított bulgur salátával, amit olívaolajos-chilis-lime-os öntettel tehetünk még ízletesebbé.
Sonkás-kukoricás frittata
Finom, olcsó, ráadásul könnyen elkészíthető recept! A tojásos lepénybe ezúttal párolt póréhagyma, főtt sonka, kukorica és friss petrezselyem került, amely könnyen tárolható, így másnapra is tökéletes.
Csirke saslik tortillában kukoricás salátával
Ez a tortilla recept a balkáni konyha jegyében tzatzikivel egészül ki, melynek további különlegessége, hogy a csirkemell saslik joghurtos pácban és nyárson sülve készült. Tökéletes nyáresti fogás, amit akár egy grillezésen is bevethetünk.
Fedezze fel ezt is...