Spanyol krumplis omlett csicseriborsóval és chilivel
8 tojás
1 nagy vöröshagyma
4 szem burgonya
1 chili paprika
só
bors
olívaolaj
8 tojás
1 nagy vöröshagyma
4 szem burgonya
1 chili paprika
só
bors
olívaolaj
- lépés 1A krumplit hámozás után hosszában félbe, és megint félbe vágjuk, majd így szeleteljük fel vékonyan, az elkészült szeleteket tegyük egy tál vízbe. Szeleteljük fel vékonyan a vöröshagymát.
- lépés 2Ha kész vagyunk, melegítsünk egy serpenyőben olívaolajat, annyit, hogy ellepje az alját. Tegyük bele a hagymát és nem túl magas hőmérsékleten, állandóan kevergetve addig süssük, amíg egy kis színt kap.
- lépés 3Közben a krumpliszeleteket itassuk le egy konyharuhán. Amikor a hagyma szép aranyszínű, ill. itt-ott már rendesen megsült, tegyük a krumplit is a serpenyőbe. Óvatosan kevergetve süssük tovább. Kb. 5 perc elteltével fedjük le, és így is süssük-pároljuk.
- lépés 4Eközben egy nagyobb tálban lazán verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a karikára vágott chilit (ellenőrizzük az erősségét és a kívánt mennyiséget tegyük hozzá ízlés szerint), sózzuk, borsozzuk.
- lépés 5Ellenőrizzük a krumplit, ha nagyjából megpuhult, adjuk hozzá a Bonduelle Vapeur Csicseriborsót, sózzuk, néhány percig még süssük együtt, majd az egész krumplis keveréket adjuk a tojáshoz, hogy az átvegye a sülthagyma ízét. Hagyjuk pihenni 5-10 percig.
- lépés 6Az idő leteltével melegítsük újra a serpenyőt és öntsük bele a krumplis-tojásos keveréket, majd igazgassuk el úgy, hogy a serpenyőben mindenhol egyenletesen legyenek az összetevők. Alacsony-közepes lángon süssük, amíg az alja szépen megsül. Közben egy spatulával válasszuk el a szélét a serpenyő szélétől. Kis ideig tegyünk rá fedőt, hogy a teteje se legyen teljesen folyós.
- lépés 7Amikor késznek ítéljük, egy a serpenyőnél nagyobb átmérőjű tányérra csúsztassuk ki a spatula segítségével a lepényt, majd a serpenyőt fordítsuk az omlett tetejére (használjunk konyharuhát, hogy nehogy megégessük magunkat) és egy határozott mozdulattal fordítsuk vissza a serpenyőbe, így a sült rész kerül felülre.
- lépés 8Süssük készre, majd tálaljuk szeletelve. Melegen, langyosan és hidegen is nagyon finom, kínálhatunk mellé friss salátát és zöldségeket is.
Sajtos-paradicsomszószos csőben sült fusilli
Ízletes fokhagymás-olívaolajos paradicsomszósszal, kétféle sajttal és olajbogyóval, valamint szárított sonkával készül, sütőben sütve ez a finom és tartalmas fogás. Tökéletes lehet sietős hétköznapi vacsorának vagy másnapra a munkahelyi ebédlőasztalra.
Pytt I Panna svéd egytálétel csicseriborsóval
A tipikus skandináv recept eredetileg a maradékok felhasználására készült, alapja az apró kockára vágott krumpli és maradék sült hús. Hagymával, fokhagymával, bacon-nel, csicseriborsóval és zöldborsóval tehetjük teljessé. Kiválóan illik hozzá a tükörtojás és a savanyúság.
Pulyka csevap kukoricás bulgur salátával
A csevapcsicsa pulykahúsból készült változata tökéletes nyári recept, amely serpenyőben, de grillezve is elkészíthető! Tálaljuk csicseriborsóval, kukoricával és vörösbabbal gazdagított bulgur salátával, amit olívaolajos-chilis-lime-os öntettel tehetünk még ízletesebbé.