A tipikus skandináv recept eredetileg a maradékok felhasználására készült, alapja az apró kockára vágott krumpli és maradék sült hús. Hagymával, fokhagymával, bacon-nel, csicseriborsóval és zöldborsóval tehetjük teljessé. Kiválóan illik hozzá a tükörtojás és a savanyúság.
Közepes nehézségű
6-8 személy
55 perc
Hozzávalók
1 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
Bonduelle Vapeur Gyorsfagyasztott zöldborsó
30 dkg maradék sült csirke
1 kg krumpli
2 lilahagyma
8 szelet bacon
6-8 tojás
2 ág friss kakukkfű
só
bors
5 dkg vaj
olívaolaj
petrezselyem
savanyúság vegyesen
hozzávalók 1 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
Bonduelle Vapeur Gyorsfagyasztott zöldborsó
30 dkg maradék sült csirke
1 kg krumpli
2 lilahagyma
8 szelet bacon
6-8 tojás
2 ág friss kakukkfű
só
bors
5 dkg vaj
olívaolaj
petrezselyem
savanyúság vegyesen
Termékajánlatunk a recepthez
Vapeur csicseriborsó
lépés 1
Hámozzuk meg és vágjuk kis kockákra a krumplit és kockázzuk fel a hagymát is.
lépés 2
Egy nagy serpenyőben olívaolaj és vaj keverékén kezdjük el párolni a krumplit és a hagymát, adjuk hozzá a kakukkfüvet. Sózzuk, borsozzuk.
lépés 3
Folyamatosan kevergessük. Ha a krumpli kezd puhulni, adjuk hozzá a felszeletelt bacon-t. Mikor kezd megpirulni, adjuk hozzá a zöldborsót. Forrósítsuk össze.
lépés 4
A legvégén adjuk hozzá a felkockázott csirkét és a csicseriborsót, melegítsük össze.
lépés 5
Készítsük el a tükörtojásokat és tálaláskor kínáljuk mellé, valamint adjunk hozzá a savanyúságból. Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemmel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Újburgonya saláta
Ebben a kiadós, szezonális receptben a pirított, ropogós újburgonya sült lazaccal, spárgával, zöldborsóval és rukkolával lett összeforgatva, végül krémes, fokhagymás-kapros öntettel nyakon öntve.
Tavaszi csicseriborsó saláta főtt tojáss...
Sült édes és sima burgonya, sült lilahagyma, friss szívsaláta, csicseriborsó, zöldborsó és főtt tojá...
Spanyol krumplis omlett csicseriborsóval...
A spanyolok frittatája egy serpenyőben sütött, kívül ropogós, belül puha omlett. Hidegen és melegen ...