Újburgonya saláta

Ebben a kiadós, szezonális receptben a pirított, ropogós újburgonya sült lazaccal, spárgával, zöldborsóval és rukkolával lett összeforgatva, végül krémes, fokhagymás-kapros öntettel nyakon öntve.
Közepes nehézségű
4 személy
45 perc
15 perc
Hozzávalók
4 személyre
200 g Bonduelle Vapeur Zöldborsó

60 dkg újkrumpli

25 dkg lazacfilé

1 csokor zöldspárga

2 nagy marék rukkola

1 csokor kapor

1 gerezd fokhagyma

1 ek. kapribogyó



bors

olívaolaj

5 dkg vaj

1 ek. fehérborecet
hozzávalók 4 személyre
200 g Bonduelle Vapeur Zöldborsó

60 dkg újkrumpli

25 dkg lazacfilé

1 csokor zöldspárga

2 nagy marék rukkola

1 csokor kapor

1 gerezd fokhagyma

1 ek. kapribogyó



bors

olívaolaj

5 dkg vaj

1 ek. fehérborecet
  1. lépés 1
    Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. lépés 2
    Sózzuk, borsozzuk a lazacot és tegyük be a sütőbe 15 percre.
  3. lépés 3
    Az egészben hagyott krumplit főzzük meg héjastul sós vízben. Ne főzzük túl puhára.
  4. lépés 4
    Szűrjük le, majd attól függően, hogy mekkora, felezzük vagy negyedeljük. Egy serpenyőben a vaj felén és olívaolaj keverékén süssük aranybarnára.
  5. lépés 5
    Közben törjük le a spárga fás végét, majd vágjuk nagyobb darabokra.
  6. lépés 6
    Amikor szinte kész a krumpli, adjuk hozzá a maradék vajat, a spárgát és a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt pároljuk össze a zöldségeket további 4-5 perc alatt.
  7. lépés 7
    Vágjuk apróra a kaprot és a kapribogyót, reszeljük hozzá a fokhagymát. Keverjük hozzá az ecetet, majd vékony sugárban adjunk hozzá olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk.
  8. lépés 8
    A spárgás krumplit tegyük egy nagy tálba, a lazacot egy villával szedjük falatnyi darabokra és adjuk a salátához. Hagyjuk langyosra hűlni. Végül a rukkolát is adjuk a salátához, majd öntsük rá a dresszinget és óvatosan keverjük össze.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Cereali zöldségmix-el töltött krumpli

    Cereali zöldségmix-el töltött krumpli

    A héjában sült krumpli receptje a hideg téli esték finom és könnyen elkészíthető vacsorája. A forró, sült burgonyára először vaj kerül, majd sütőtökös-hajdinás, petrezselyemmel és fokhagymával ízesített Cereali-val töltjük meg, amelyhez édes csemegekukoricát keverünk. Sajttal megszórva, lilahagymával ízesített tejföllel kínáljuk.

  • Pytt I Panna svéd egytálétel csicseriborsóval

    Pytt I Panna svéd egytálétel csicseriborsóval

    A tipikus skandináv recept eredetileg a maradékok felhasználására készült, alapja az apró kockára vágott krumpli és maradék sült hús. Hagymával, fokhagymával, bacon-nel, csicseriborsóval és zöldborsóval tehetjük teljessé. Kiválóan illik hozzá a tükörtojás és a savanyúság.

  • Zöldbabos krumplisaláta főtt tojással

    Zöldbabos krumplisaláta főtt tojással

    Tökéletes fogás a tavaszi asztalra ez a könnyű saláta főtt újkrumplival, zöldbabbal, lágy sárgájú tojással és olajbogyóval. Az ízeket remekül kiemeli a recepthez készített mustáros, citromos, kapribogyós és zöldfűszeres öntet.