Újburgonya saláta
60 dkg újkrumpli
25 dkg lazacfilé
1 csokor zöldspárga
2 nagy marék rukkola
1 csokor kapor
1 gerezd fokhagyma
1 ek. kapribogyó
só
bors
olívaolaj
5 dkg vaj
1 ek. fehérborecet
60 dkg újkrumpli
25 dkg lazacfilé
1 csokor zöldspárga
2 nagy marék rukkola
1 csokor kapor
1 gerezd fokhagyma
1 ek. kapribogyó
só
bors
olívaolaj
5 dkg vaj
1 ek. fehérborecet
- lépés 1Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
- lépés 2Sózzuk, borsozzuk a lazacot és tegyük be a sütőbe 15 percre.
- lépés 3Az egészben hagyott krumplit főzzük meg héjastul sós vízben. Ne főzzük túl puhára.
- lépés 4Szűrjük le, majd attól függően, hogy mekkora, felezzük vagy negyedeljük. Egy serpenyőben a vaj felén és olívaolaj keverékén süssük aranybarnára.
- lépés 5Közben törjük le a spárga fás végét, majd vágjuk nagyobb darabokra.
- lépés 6Amikor szinte kész a krumpli, adjuk hozzá a maradék vajat, a spárgát és a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt pároljuk össze a zöldségeket további 4-5 perc alatt.
- lépés 7Vágjuk apróra a kaprot és a kapribogyót, reszeljük hozzá a fokhagymát. Keverjük hozzá az ecetet, majd vékony sugárban adjunk hozzá olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk.
- lépés 8A spárgás krumplit tegyük egy nagy tálba, a lazacot egy villával szedjük falatnyi darabokra és adjuk a salátához. Hagyjuk langyosra hűlni. Végül a rukkolát is adjuk a salátához, majd öntsük rá a dresszinget és óvatosan keverjük össze.
Cereali zöldségmix-el töltött krumpli
A héjában sült krumpli receptje a hideg téli esték finom és könnyen elkészíthető vacsorája. A forró, sült burgonyára először vaj kerül, majd sütőtökös-hajdinás, petrezselyemmel és fokhagymával ízesített Cereali-val töltjük meg, amelyhez édes csemegekukoricát keverünk. Sajttal megszórva, lilahagymával ízesített tejföllel kínáljuk.
Pytt I Panna svéd egytálétel csicseriborsóval
A tipikus skandináv recept eredetileg a maradékok felhasználására készült, alapja az apró kockára vágott krumpli és maradék sült hús. Hagymával, fokhagymával, bacon-nel, csicseriborsóval és zöldborsóval tehetjük teljessé. Kiválóan illik hozzá a tükörtojás és a savanyúság.
Zöldbabos krumplisaláta főtt tojással
Tökéletes fogás a tavaszi asztalra ez a könnyű saláta főtt újkrumplival, zöldbabbal, lágy sárgájú tojással és olajbogyóval. Az ízeket remekül kiemeli a recepthez készített mustáros, citromos, kapribogyós és zöldfűszeres öntet.