A héjában sült krumpli receptje a hideg téli esték finom és könnyen elkészíthető vacsorája. A forró, sült burgonyára először vaj kerül, majd sütőtökös-hajdinás, petrezselyemmel és fokhagymával ízesített Cereali-val töltjük meg, amelyhez édes csemegekukoricát keverünk. Sajttal megszórva, lilahagymával ízesített tejföllel kínáljuk.
Közepes nehézségű
4 személy
35 perc
50 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 zacskó Bonduelle Cereali sütőtök és hajdina keverék
A krumplikat csomagoljuk egyesével alufóliába, előtte locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal és sózzuk. Süssük 40-50 percig, ameddig megpuhul.
Vágjuk apróra a fokhagymát és egy serpenyőben, kevés olívaolajon dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a Cerealit és a lecsöpögtetett kukorica konzervet, sózzuk, borsozzuk. Kevergessük ameddig teljesen átforrósodik, majd adjuk hozzá a vágott petrezselymet.
lépés 3
Ha a krumpli elkészült, hagyjuk kicsit kihűlni, majd bontsuk ki az alufóliát, de hagyjuk a krumplik alatt.
lépés 4
A krumplikat vágjuk be hosszában és tegyünk egy kevés vajat a vágásokba, majd kanalazzuk bele bőségesen a kukoricás keverékből.
lépés 5
Reszeljük le a cheddart és szórjuk meg a krumplik tetejét. Tegyük vissza a sütőbe és süssük, ameddig a sajt megolvad.
lépés 6
Vágjuk apróra a lilahagymát és keverjük össze a tejföllel, sózzuk kissé.
lépés 7
Tálaláskor kanalazzunk a tejfölből a forró, töltött krumplik mellé.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Zöldbabos krumplisaláta főtt tojással
Tökéletes fogás a tavaszi asztalra ez a könnyű saláta főtt újkrumplival, zöldbabbal, lágy sárgájú tojással és olajbogyóval. Az ízeket remekül kiemeli a recepthez készített mustáros, citromos, kapribogyós és zöldfűszeres öntet.
Nizzai saláta zöldbabbal
Klasszikus francia saláta recept, mely rendkívül tartalmas, mégis egészséges. Akár ebédre, akár vacs...
Meleg krumplisaláta lazaccal és kukoricá...
Keverjük össze a kis szemű főtt újburgonyát egészmagos mustáros öntettel, párolt, darabokra szedett ...