Cereali zöldségmix-el töltött krumpli
A héjában sült krumpli receptje a hideg téli esték finom és könnyen elkészíthető vacsorája. A forró, sült burgonyára először vaj kerül, majd sütőtökös-hajdinás, petrezselyemmel és fokhagymával ízesített Cereali-val töltjük meg, amelyhez édes csemegekukoricát keverünk. Sajttal megszórva, lilahagymával ízesített tejföllel kínáljuk.
Közepes nehézségű
4 személy
35 perc
50 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 zacskó Bonduelle Cereali sütőtök és hajdina keverék
1 doboz Bonduelle Gold prémium morzsolt csemegekukorica
4 közepes méretű burgonya
1 lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 nagy tejföl
6 dkg vaj
10 dkg cheddar
1 csokor petrezselyem
só
bors
olívaolaj
1 doboz Bonduelle Gold prémium morzsolt csemegekukorica
4 közepes méretű burgonya
1 lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 nagy tejföl
6 dkg vaj
10 dkg cheddar
1 csokor petrezselyem
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
1 zacskó Bonduelle Cereali sütőtök és hajdina keverék
1 doboz Bonduelle Gold prémium morzsolt csemegekukorica
4 közepes méretű burgonya
1 lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 nagy tejföl
6 dkg vaj
10 dkg cheddar
1 csokor petrezselyem
só
bors
olívaolaj
1 doboz Bonduelle Gold prémium morzsolt csemegekukorica
4 közepes méretű burgonya
1 lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 nagy tejföl
6 dkg vaj
10 dkg cheddar
1 csokor petrezselyem
só
bors
olívaolaj
- lépés 1Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
- lépés 2A krumplikat csomagoljuk egyesével alufóliába, előtte locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal és sózzuk. Süssük 40-50 percig, ameddig megpuhul. Vágjuk apróra a fokhagymát és egy serpenyőben, kevés olívaolajon dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a Cerealit és a lecsöpögtetett kukorica konzervet, sózzuk, borsozzuk. Kevergessük ameddig teljesen átforrósodik, majd adjuk hozzá a vágott petrezselymet.
- lépés 3Ha a krumpli elkészült, hagyjuk kicsit kihűlni, majd bontsuk ki az alufóliát, de hagyjuk a krumplik alatt.
- lépés 4A krumplikat vágjuk be hosszában és tegyünk egy kevés vajat a vágásokba, majd kanalazzuk bele bőségesen a kukoricás keverékből.
- lépés 5Reszeljük le a cheddart és szórjuk meg a krumplik tetejét. Tegyük vissza a sütőbe és süssük, ameddig a sajt megolvad.
- lépés 6Vágjuk apróra a lilahagymát és keverjük össze a tejföllel, sózzuk kissé.
- lépés 7Tálaláskor kanalazzunk a tejfölből a forró, töltött krumplik mellé.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Zöldbabos krumplisaláta főtt tojással
Tökéletes fogás a tavaszi asztalra ez a könnyű saláta főtt újkrumplival, zöldbabbal, lágy sárgájú tojással és olajbogyóval. Az ízeket remekül kiemeli a recepthez készített mustáros, citromos, kapribogyós és zöldfűszeres öntet.
Nizzai saláta zöldbabbal
Klasszikus francia saláta recept, mely rendkívül tartalmas, mégis egészséges. Akár ebédre, akár vacsorára is könnyű szívvel fogyaszthatjuk, ízlés szerint pirított bagettet is tálalhatunk hozzá.
Meleg krumplisaláta lazaccal és kukoricával
Keverjük össze a kis szemű főtt újburgonyát egészmagos mustáros öntettel, párolt, darabokra szedett lazacfilével, kukoricával, sütőben sült koktélparadicsommal és friss rukkolával. Máris elkészült ez a laktató és kiegyensúlyozott saláta recept!
Fedezze fel ezt is...