Nizzai saláta zöldbabbal

Klasszikus francia saláta recept, mely rendkívül tartalmas, mégis egészséges. Akár ebédre, akár vacsorára is könnyű szívvel fogyaszthatjuk, ízlés szerint pirított bagettet is tálalhatunk hozzá.
Közepes nehézségű
4 személy
30 perc
9 perc
Drága
Hozzávalók
4 személyre
2 tonhal konzerv sós lében

kb. 8 szem újburgonya vagy 2 nagy szem sárga héjú burgonya

6-8 db koktélparadicsom

15 dkg Bonduelle Vapeur zöldhüvelyű egész zöldbab

4 db salátaszív vagy kisebb jégsalátalevelek

1 db lilahagyma

4 db tojás

6 db szardella filé

12 szem fekete olajbogyó

friss bazsalikom

6-7 ek. olívaolaj

3 ek. vörösborecet

só, bors
hozzávalók 4 személyre
2 tonhal konzerv sós lében

kb. 8 szem újburgonya vagy 2 nagy szem sárga héjú burgonya

6-8 db koktélparadicsom

15 dkg Bonduelle Vapeur zöldhüvelyű egész zöldbab

4 db salátaszív vagy kisebb jégsalátalevelek

1 db lilahagyma

4 db tojás

6 db szardella filé

12 szem fekete olajbogyó

friss bazsalikom

6-7 ek. olívaolaj

3 ek. vörösborecet

só, bors

Termékajánlatunk a recepthez

Vapeur gőzben párolt egész zöldbab
  1. lépés 1
    Az egész burgonyákat főzzük puhulásig sós vízben, majd leszűrve hagyjuk kihűlni. Készítsünk 6 perces keménytojást, főzés után helyezzük a tojásokat hideg vízzel teli edénybe, majd pucoljuk meg. A Bonduelle Vapeur zöldhüvelyű egész zöldbabot a csomagolás szerint 3 perc alatt készítsük el.
  2. lépés 2
    Daraboljuk fel az összes hozzávalót: a paradicsomot és a burgonyát vágjuk félbe (ha nagyobb, sárga héjút használunk, akkor kisebb kockákra), a tojásokat és salátaszíveket negyedeljük, a lilahagymát vékonyan szeleteljük, a szardella filét vágjuk hosszában vékony csíkokra.
  3. lépés 3
    A dresszinghez - folyamatos keverés mellett - lassan adagoljuk az olívaolajhoz az ecetet, majd sózzuk, borsozzuk.
  4. lépés 4
    Helyezzük egy nagy tálba az alapanyagokat a tojás és a bazsalikom kivételével, majd öntsük rá a dresszinget, és finoman keverjük össze. A tojást tegyük a saláta tetejére, és tépkedjük rá a bazsalikom leveleket.
  5. lépés 5
    Önmagában is igen laktató 3-4 személynek, de tálalhatunk hozzá pirított baguette-t.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Cereali zöldségmix-el töltött krumpli

    A héjában sült krumpli receptje a hideg téli esték finom és könnyen elkészíthető vacsorája. A forró, sült burgonyára először vaj kerül, majd sütőtökös-hajdinás, petrezselyemmel és fokhagymával ízesített Cereali-val töltjük meg, amelyhez édes csemegekukoricát keverünk. Sajttal megszórva, lilahagymával ízesített tejföllel kínáljuk.

  • Tavaszi zöldségleves brokkolirizzsel

    Friss, tavaszi zöldségleves recept zöld zöldségekkel, apró tésztával és egy kis csavarral - Bonduelle brokkolirizzsel, hogy még tartalmasabb fogást kapjunk.

  • Zöldbabos krumplisaláta főtt tojással

    Tökéletes fogás a tavaszi asztalra ez a könnyű saláta főtt újkrumplival, zöldbabbal, lágy sárgájú tojással és olajbogyóval. Az ízeket remekül kiemeli a recepthez készített mustáros, citromos, kapribogyós és zöldfűszeres öntet.