Keverjük össze a kis szemű főtt újburgonyát egészmagos mustáros öntettel, párolt, darabokra szedett lazacfilével, kukoricával, sütőben sült koktélparadicsommal és friss rukkolával. Máris elkészült ez a laktató és kiegyensúlyozott saláta recept!
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Tegyük be az olívaolajjal meglocsolt koktélparadicsomot 10 percre.
lépés 2
Tegyük fel az egészben hagyott burgonyát főni sós vízben.
lépés 3
A lazacot sózzuk, borsozzuk és egy kevés olívaolajon serpenyőben süssük készre mindkét oldalát.
lépés 4
Keverjük össze a fehérborecetet a magos mustárral és folyamatos keverés mellett lassan csurgassunk hozzá kb. 7 evőkanál olívaolajat. Adjuk hozzá az apróra vágott újhagymát. Sózzuk, borsozzuk.
lépés 5
A lazacot kézzel szedjük nagyobb darabokra, majd tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a burgonyát (a nagyobb szemeket vágjuk félbe vagy negyedbe), a leszűrt kukoricát, majd öntsük rá a dresszinget és óvatosan keverjük össze.
lépés 6
Tálaláskor tegyük a tetejére a sült paradicsomot és szórjuk meg friss rukkolával. Pirított, barna magos kenyeret is kínálhatunk mellé.
Egyszerű és mennyei krumplisaláta recept
Mindössze három összetevő és kész a finom krumplisaláta!
Lazac, kukorica és koktélparadicsom: ennyi szükséges hozzá csupán.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Zöldbabos krumplisaláta főtt tojással
Tökéletes fogás a tavaszi asztalra ez a könnyű saláta főtt újkrumplival, zöldbabbal, lágy sárgájú tojással és olajbogyóval. Az ízeket remekül kiemeli a recepthez készített mustáros, citromos, kapribogyós és zöldfűszeres öntet.
Húsgombóc kelbimbóval, paradicsomos márt...
A klasszikus húsgombóc és a gyömbérrel ízesített kelbimbó házasságából pikáns, akár az ünnepi asztal...
Cereali zöldségmix-el töltött krumpli
A héjában sült krumpli receptje a hideg téli esték finom és könnyen elkészíthető vacsorája. A forró,...