Tavaszi csicseriborsó saláta főtt tojással

Sült édes és sima burgonya, sült lilahagyma, friss szívsaláta, csicseriborsó, zöldborsó és főtt tojás adja ennek az egészséges, tavaszi saláta receptnek az alapját. A színes és ropogós fogást könnyű, joghurtos öntettel kínáljuk.
Közepes nehézségű
4 személy
50 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Csicseriborsó

200 g Bonduelle Vapeur Fagyasztott Zöldborsó

2-3 édesburgonya

2 burgonya

2 lilahagyma

szívsaláta

5 tojás

1 csokor snidling

1 doboz natúr joghurt

olívaolaj

citromlé



bors
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Csicseriborsó

200 g Bonduelle Vapeur Fagyasztott Zöldborsó

2-3 édesburgonya

2 burgonya

2 lilahagyma

szívsaláta

5 tojás

1 csokor snidling

1 doboz natúr joghurt

olívaolaj

citromlé



bors

Termékajánlatunk a recepthez

Vapeur csicseriborsó
  1. lépés 1
    Hámozzuk meg a burgonyákat és a lilahagymát és vágjuk cikkekre.
  2. lépés 2
    Tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire a krumplit, locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és tegyük a 180 fokra előmelegített sütőbe.
  3. lépés 3
    Forgassuk meg olívaolajban az édesburgonyát és a lilahagymát, sózzuk, borsozzuk, majd 15 perc elteltével tegyük a tepsire a krumpli mellé és süssük készre.
  4. lépés 4
    A tojásokat főzzük meg sós vízben, majd helyezzük hideg vízbe és hámozzuk meg.
  5. lépés 5
    A zöldborsót tegyük forrásban lévő vízbe és főzzük 3 percig, majd szűrjük le.
  6. lépés 6
    A szívsalátát vágjuk cikkekre, adjuk hozzá a krumplikat és a lilahagymát, a zöldborsót és a csicseriborsót, valamint a szeletekre vágott tojást.
  7. lépés 7
    Adjuk a joghurthoz az apróra vágott snidlinget, csavarjuk bele egy kevés citromlevet és sózzuk, borsozzuk. Öntsünk hozzá 2 ek. olívaolajat és jól keverjük ki, majd adjuk az öntetet a salátához és tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Egészben sült feta cukkinis zöldborsóval

    Egyszerű és ízletes recept! Egészben sült feta, olívaolajjal, borssal, chilivel, vékony karikára vágott cukkinivel és zsenge zöldborsóval. A végén citromlével meglocsoljuk, friss mentával megszórjuk, mellé ropogós baguette szeleteket kínálunk.

  • Bon Menu Marocco Csicseriborsó fűszeres csirkével

    Süssük meg a csirkemellet fűszerekkel, szedjük szét villával kisebb darabokra, majd melegítsük össze a Bon Menu Marocco Csicseriborsóval és adjunk néhány koktélparadicsomot is az ételhez. Joghurttal és korianderrel a tetején tálaljuk, végül ízlés szerint főtt rizzsel, salátával vagy pitával fogyasszuk.

  • Csicseriborsós krumplisaláta zöldbabbal

    Ebben a receptben pirított krumplikockákat fűszeres, sült csicseriborsóval, pirított répaszeletekkel és párolt zöldhüvelyű babbal kombinálunk, végül egy zöldfűszeres-joghurtos majonézes öntettel forgatva forgatjuk át, amit fokhagymával, mustárral és füstölt pirospaprikával ízesítünk. Friss zöldfűszerekkel megszórva tálaljuk.