Csicseriborsós krumplisaláta zöldbabbal
1 csomag Vapeur zöldhüvelyű egész zöldbab
300 g krumpli
2 répa
1 doboz joghurt
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 csokor kapor
1 tk. dijoni mustár
½ tk. füstölt pirospaprika
só
bors
olívaolaj
1 csomag Vapeur zöldhüvelyű egész zöldbab
300 g krumpli
2 répa
1 doboz joghurt
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 csokor kapor
1 tk. dijoni mustár
½ tk. füstölt pirospaprika
só
bors
olívaolaj
- lépés 1A krumplit pucoljuk meg és kockázzuk fel. Sós vízben tegyük fel főzni. Ha félkeményre főtt, szűrjük le.
- lépés 2A répát vágjuk nagyobb szeletekre és tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Adjuk hozzá a csicseriborsót, locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és tegyük a 200 fokra előmelegített sütőbe. Süssük kb. 15 percig, ameddig ropogós lesz.
- lépés 3A krumplit egy serpenyőben, olíva olajon pirítsuk aranybarnára.
- lépés 4Egy serpenyőben, olívaolajon kezdjük el párolni a zöldbabot, sózzuk, borsozzuk és pároljuk készre 5 perc alatt.
- lépés 5Tegyük az elkészült zöldségeket egy tálba.
- lépés 6Keverjük ki az öntetet: tegyük egy kis tálba a joghurtot, adjuk hozzá a mustárt, a pirospaprikát, a reszelt fokhagymát és az aprított fűszereket. Sózzuk, borsozzuk és kanalazzuk a salátára. Keverjük jól össze és azonnal tálaljuk.
Rizses Good Lunch avokádós salátával
Készételből finom saláta több főre? Csak egészítsük ki a Good Lunch Rizs és Vörösbab egytálételt friss alapanyagokkal. Avokádó, kukorica, lilahagyma, koktélparadicsom, pekándió, lilakáposzta és répa szalagok kerülhetnek a recept, amit limeos-olívaolajos öntettel ízesítsünk, mellé tortilla chipszet vagy tortillát kínáljunk.
Tortilla csicseriborsós Good Lunch-al töltve
Egészséges, könnyen fogyasztható irodai ebédet, uzsonnát vagy kirándulásra tökéletes receptet kapunk, ha tortilla lapokba töltjük a Good Lunch-ot uborka és paprika csíkokkal, salátával, és reszelt cheddar sajttal. Ne felejtsük meglocsolni finom zöldfűszeres joghurttal!
Bon Menu India currys lencse répával és csicseriborsóval
Dobjuk fel a Bon Menu India currys lencsét párolt répával, csicseriborsóval, spenótlevelekkel és kókusztejjel, hogy még krémesebb legyen. Tálaláskor szórjuk meg szezámmaggal és friss petrezselyemmel, majd főtt barna rizst kínáljunk mellé.