1. >Receptek
  2. >Csicseriborsós krumplisaláta zöldbabbal

Csicseriborsós krumplisaláta zöldbabbal

Ebben a receptben pirított krumplikockákat fűszeres, sült csicseriborsóval, pirított répaszeletekkel és párolt zöldhüvelyű babbal kombinálunk, végül egy zöldfűszeres-joghurtos majonézes öntettel forgatva forgatjuk át, amit fokhagymával, mustárral és füstölt pirospaprikával ízesítünk. Friss zöldfűszerekkel megszórva tálaljuk.
Könnyű
4-6 személy
45 perc
Hozzávalók
1 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

1 csomag Vapeur zöldhüvelyű egész zöldbab

300 g krumpli

2 répa

1 doboz joghurt

1 gerezd fokhagyma

1 csokor petrezselyem

1 csokor kapor

1 tk. dijoni mustár

½ tk. füstölt pirospaprika



bors

olívaolaj
hozzávalók 1 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

1 csomag Vapeur zöldhüvelyű egész zöldbab

300 g krumpli

2 répa

1 doboz joghurt

1 gerezd fokhagyma

1 csokor petrezselyem

1 csokor kapor

1 tk. dijoni mustár

½ tk. füstölt pirospaprika



bors

olívaolaj
  1. lépés 1
    A krumplit pucoljuk meg és kockázzuk fel. Sós vízben tegyük fel főzni. Ha félkeményre főtt, szűrjük le.
  2. lépés 2
    A répát vágjuk nagyobb szeletekre és tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Adjuk hozzá a csicseriborsót, locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és tegyük a 200 fokra előmelegített sütőbe. Süssük kb. 15 percig, ameddig ropogós lesz.
  3. lépés 3
    A krumplit egy serpenyőben, olíva olajon pirítsuk aranybarnára.
  4. lépés 4
    Egy serpenyőben, olívaolajon kezdjük el párolni a zöldbabot, sózzuk, borsozzuk és pároljuk készre 5 perc alatt.
  5. lépés 5
    Tegyük az elkészült zöldségeket egy tálba.
  6. lépés 6
    Keverjük ki az öntetet: tegyük egy kis tálba a joghurtot, adjuk hozzá a mustárt, a pirospaprikát, a reszelt fokhagymát és az aprított fűszereket. Sózzuk, borsozzuk és kanalazzuk a salátára. Keverjük jól össze és azonnal tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Rizses Good Lunch avokádós salátával

    Készételből finom saláta több főre? Csak egészítsük ki a Good Lunch Rizs és Vörösbab egytálételt friss alapanyagokkal. Avokádó, kukorica, lilahagyma, koktélparadicsom, pekándió, lilakáposzta és répa szalagok kerülhetnek a recept, amit limeos-olívaolajos öntettel ízesítsünk, mellé tortilla chipszet vagy tortillát kínáljunk.

  • Tortilla csicseriborsós Good Lunch-al tö...

    Egészséges, könnyen fogyasztható irodai ebédet, uzsonnát vagy kirándulásra tökéletes receptet kapunk...

  • Bon Menu India currys lencse répával és ...

    Dobjuk fel a Bon Menu India currys lencsét párolt répával, csicseriborsóval, spenótlevelekkel és kók...