A galette, a franciák forma nélkül készülő pitéje édes és sós változatban is rendkívül népszerű. Viszonylag könnyen hordozható, de mivel langyosan vagy forrón érdemes elfogyasztani, főleg vacsorákhoz, baráti összejövetelekhez vagy brunchokhoz ajánljuk.
Könnyű
4 személy
50 perc
30 perc
Hozzávalók
Hozzávalók
4 személyre
1 csomag linzertészta
500 g Bonduelle Vapeur fagyasztott leveles spenót
1 doboz szeletelt Bonduelle gomba
100 g parmezán vagy Grana Padano
1 tojás + 1 tojássárgája
4 ek . tejszín
hozzávalók 4 személyre
1 csomag linzertészta
500 g Bonduelle Vapeur fagyasztott leveles spenót
1 doboz szeletelt Bonduelle gomba
100 g parmezán vagy Grana Padano
1 tojás + 1 tojássárgája
4 ek . tejszín
Termékajánlatunk a recepthez
Szeletelt csiperkegomba
Gyorsfagyasztott leveles paraj
lépés 1
Melegítsük elő a sütőt 180 ° C -ra. Olvasszuk fel a spenótot mikrohullámú sütőben vagy kevés vízzel egy serpenyőben a csomagoláson található utasításokat követve. Adjuk hozzá a tojást és a tejszínt, majd alaposan keverjük össze.
lépés 2
Nyújtsuk ki a tésztát egy sütőlapon. Oszlassuk el rajta a spenótos keveréket, a széleken 3 cm-t hagyjunk szabadon.
lépés 3
Csepegtessük le a gombát (a folyadékot leves vagy rizottó ízesítésére használhatjuk). Rendezzük őket a spenótra.
lépés 4
Szórjuk meg a tetejét parmezánnal. Hajtsuk fel a széleit. A tojássárgáját verjük fel 1 ek. vízzel és egy ecsettel kenjük meg a széleket. 30 percig süssük a galette-et. Forrón vagy langyosan tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Burgonyás-gombás pite
A klasszikus pite sós és zöldséges újragondolása. Hidegen és melegen is fogyasztható, finom és illatos burgonyás-gombás pite, amit ebédre és vacsorára is tálalhatsz.
Spenóttal és gorgonzolával töltött burgo...
Mindannyian IMÁDJUK A BURGONYÁT, ami még finomabb spenóttal és gorgonzolával töltve! Ideális húsment...
Gombás-spenótos lasagne
Kiadós fogás, emellett gyerekbarát is, hiszen a krémes, besamel mártással készült lasagne-nak senki ...