Spenótos-gombás galette

A galette, a franciák forma nélkül készülő pitéje édes és sós változatban is rendkívül népszerű. Viszonylag könnyen hordozható, de mivel langyosan vagy forrón érdemes elfogyasztani, főleg vacsorákhoz, baráti összejövetelekhez vagy brunchokhoz ajánljuk.
Könnyű
4 személy
50 perc
30 perc
Hozzávalók
Hozzávalók
4 személyre
1 csomag linzertészta

500 g Bonduelle Vapeur fagyasztott leveles spenót

1 doboz szeletelt Bonduelle gomba

100 g parmezán vagy Grana Padano

1 tojás + 1 tojássárgája

4 ek . tejszín
hozzávalók 4 személyre
1 csomag linzertészta

500 g Bonduelle Vapeur fagyasztott leveles spenót

1 doboz szeletelt Bonduelle gomba

100 g parmezán vagy Grana Padano

1 tojás + 1 tojássárgája

4 ek . tejszín

Termékajánlatunk a recepthez

Szeletelt csiperkegomba
  1. lépés 1
    Melegítsük elő a sütőt 180 ° C -ra. Olvasszuk fel a spenótot mikrohullámú sütőben vagy kevés vízzel egy serpenyőben a csomagoláson található utasításokat követve. Adjuk hozzá a tojást és a tejszínt, majd alaposan keverjük össze.
  2. lépés 2
    Nyújtsuk ki a tésztát egy sütőlapon. Oszlassuk el rajta a spenótos keveréket, a széleken 3 cm-t hagyjunk szabadon.
  3. lépés 3
    Csepegtessük le a gombát (a folyadékot leves vagy rizottó ízesítésére használhatjuk). Rendezzük őket a spenótra.
  4. lépés 4
    Szórjuk meg a tetejét parmezánnal. Hajtsuk fel a széleit. A tojássárgáját verjük fel 1 ek. vízzel és egy ecsettel kenjük meg a széleket. 30 percig süssük a galette-et. Forrón vagy langyosan tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Burgonyás-gombás pite

    Burgonyás-gombás pite

    A klasszikus pite sós és zöldséges újragondolása. Hidegen és melegen is fogyasztható, finom és illatos burgonyás-gombás pite, amit ebédre és vacsorára is tálalhatsz.

  • Spenóttal és gorgonzolával töltött burgonya

    Spenóttal és gorgonzolával töltött burgonya

    Mindannyian IMÁDJUK A BURGONYÁT, ami még finomabb spenóttal és gorgonzolával töltve! Ideális húsmentes vacsora, mégis 100%-ig finom. Az élet nem csak a sült krumpliról és krumplipüréről szól!

  • Gombás-spenótos lasagne

    Gombás-spenótos lasagne

    Kiadós fogás, emellett gyerekbarát is, hiszen a krémes, besamel mártással készült lasagne-nak senki sem tud majd ellenállni. A gyerekek kedvencét, a tésztát ezúttal spenóttal és gombával kombináljuk és sajttal bőségesen megszórva ropogósra sütjük.