Mindannyian IMÁDJUK A BURGONYÁT, ami még finomabb spenóttal és gorgonzolával töltve! Ideális húsmentes vacsora, mégis 100%-ig finom. Az élet nem csak a sült krumpliról és krumplipüréről szól!
Könnyű
4 személy
90 perc
75 perc
Hozzávalók
4 személyre
4 nagyobb lisztes burgonya
120 g tejszín
200 g gorgonzola vagy egyéb kéksajt
30 g vaj
200 g Bonduelle fagyasztott spenót
só, bors
hozzávalók 4 személyre
4 nagyobb lisztes burgonya
120 g tejszín
200 g gorgonzola vagy egyéb kéksajt
30 g vaj
200 g Bonduelle fagyasztott spenót
só, bors
Termékajánlatunk a recepthez
Gyorsfagyasztott leveles paraj
lépés 1
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Egy kefével mossuk meg a burgonyákat. Villával szurkáljuk meg, helyezzük őket a tepsire, majd 1 órát süssük, amíg megpuhulnak.
lépés 2
Vágjuk ketté őket hosszában, anélkül, hogy a héjukat megsértenénk és kanalazzuk ki a közepét.
lépés 3
Törjük össze a burgonyapépet a tejszínnel és a gorgonzolával. Sózzuk, borsozzuk a keveréket.
lépés 4
Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben. Adjuk hozzá a spenótot, némi sót és borsot. Addig pároljuk, amíg teljesen fel nem olvad. Végül csöpögtessük le és ha kihűlt, vágjuk fel kisebb darabokra.
lépés 5
Adjuk hozzá a spenótot a burgonyapüréhez és keverjük össze. Kanalazzuk a keveréket a kivájt burgonyahéjakba.
lépés 6
Tegyük őket a sütőbe 15 percre, amíg a tetejük aranybarna nem lesz. Zöldsalátával tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Lazacos koulibiac
Az ünnepi asztalról már csak ez a lazacos, leveles tésztában készült koulibiac hiányzik, melyet egy hagyományos orosz étel ihletett. Könnyen elkészíthető recept, érdemes vele számolni a karácsonyi készülődésnél.
Spenótos-gombás galette
A galette, a franciák forma nélkül készülő pitéje édes és sós változatban is rendkívül népszerű. Vis...
Karácsonyi koszorú
Akár főételként, akár aperitif mellé vagy előételként fogyasszuk, ez a spenóttal és gombával, valami...