Karácsonyi koszorú
Akár főételként, akár aperitif mellé vagy előételként fogyasszuk, ez a spenóttal és gombával, valamint ropogós pisztáciával és áfonyával töltött koszorú korona legalább olyan finom lesz, mint amilyen szép!
Könnyű
4 személy
30 perc
45 perc
Hozzávalók








Hozzávalók
4 személyre
250 g ricotta
250 g friss vagy Bonduelle szeletelt csiperkegomba
300 g Bonduelle fagyasztott spenót vagy bébispenót
50 g pisztácia
50 g áfonya
400 g linzer tészta
1 tojássárgája
1 vöröshagyma
Só, bors
250 g friss vagy Bonduelle szeletelt csiperkegomba
300 g Bonduelle fagyasztott spenót vagy bébispenót
50 g pisztácia
50 g áfonya
400 g linzer tészta
1 tojássárgája
1 vöröshagyma
Só, bors
hozzávalók 4 személyre
250 g ricotta
250 g friss vagy Bonduelle szeletelt csiperkegomba
300 g Bonduelle fagyasztott spenót vagy bébispenót
50 g pisztácia
50 g áfonya
400 g linzer tészta
1 tojássárgája
1 vöröshagyma
Só, bors
250 g friss vagy Bonduelle szeletelt csiperkegomba
300 g Bonduelle fagyasztott spenót vagy bébispenót
50 g pisztácia
50 g áfonya
400 g linzer tészta
1 tojássárgája
1 vöröshagyma
Só, bors
- lépés 1Készítsük el a tölteléket. Aprítsunk fel 1 vöröshagymát és 300 g friss spenótot - használhatunk fagyasztott spenótot is.
- lépés 2Vékonyan felszeleteljünk 250 g csiperkegombát. Használhatunk üveges vagy konzerv Bonduelle gombát is. A hagymát és gombát pirítsuk meg egy serpenyőben. Adjuk hozzá a spenótot is, sózzuk, borsozzuk meg és pároljuk 5 percig. Szükség esetén távolítsuk el a felesleges folyadékot.
- lépés 3Keverjük össze a zöldségeket 250 g ricottával, 50 g pisztáciával és 50 g áfonyával.
- lépés 4Terítsünk ki egy 400 g-os linzer tésztát. Vágjuk 7 nagyobb négyzetre. Helyezzük őket egy sütőlappal bélelt tepsire átlósan egymás mellé, úgy, hogy a szélek összeérjenek.
- lépés 5Kanalazzuk rájuk a zöldségkeveréket. Zárjuk le a négyszögeket a tészta hegyes végeinek befelé hajtásával. Kenjük meg kevéske tejben felvert tojássárgájával.
- lépés 630 percig süssük 180° C-on. Tálaláskor kaporral díszítsük.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Gombás pizza
Jobb, mint a margarita és egészségesebb, mint egy négysajtos pizza! Ez a változat finom tésztájával és a különböző ízű gombákkal igazi kényelmi étel.
Krémes spenótleves
Fokhagymával, póréhagymával, szerecsendióval ízesített zöldségleves recept, amit a vaj és a tejszín tesz krémessé és tartalmassá, a friss spenót pedig még zöldebbé. Friss, olívaolajos-sós kruton kerül a tetejére.
Tejszínes lazac spenótos krumplipürével és zöldségekkel
Egyszerű, de annál finomabb és kényeztetőbb recept ez az omlós tejszínes lazac krémes krumplipürével és zöld színű zöldségekkel tálalva.
Fedezze fel ezt is...