Akár főételként, akár aperitif mellé vagy előételként fogyasszuk, ez a spenóttal és gombával, valamint ropogós pisztáciával és áfonyával töltött koszorú korona legalább olyan finom lesz, mint amilyen szép!
Könnyű
4 személy
30 perc
45 perc
Hozzávalók
Hozzávalók
4 személyre
250 g ricotta
250 g friss vagy Bonduelle szeletelt csiperkegomba
300 g Bonduelle fagyasztott spenót vagy bébispenót
50 g pisztácia
50 g áfonya
400 g linzer tészta
1 tojássárgája
1 vöröshagyma
Só, bors
hozzávalók 4 személyre
250 g ricotta
250 g friss vagy Bonduelle szeletelt csiperkegomba
300 g Bonduelle fagyasztott spenót vagy bébispenót
50 g pisztácia
50 g áfonya
400 g linzer tészta
1 tojássárgája
1 vöröshagyma
Só, bors
Termékajánlatunk a recepthez
Szeletelt csiperkegomba
Gyorsfagyasztott leveles paraj
lépés 1
Készítsük el a tölteléket. Aprítsunk fel 1 vöröshagymát és 300 g friss spenótot - használhatunk fagyasztott spenótot is.
lépés 2
Vékonyan felszeleteljünk 250 g csiperkegombát. Használhatunk üveges vagy konzerv Bonduelle gombát is. A hagymát és gombát pirítsuk meg egy serpenyőben. Adjuk hozzá a spenótot is, sózzuk, borsozzuk meg és pároljuk 5 percig. Szükség esetén távolítsuk el a felesleges folyadékot.
lépés 3
Keverjük össze a zöldségeket 250 g ricottával, 50 g pisztáciával és 50 g áfonyával.
lépés 4
Terítsünk ki egy 400 g-os linzer tésztát. Vágjuk 7 nagyobb négyzetre. Helyezzük őket egy sütőlappal bélelt tepsire átlósan egymás mellé, úgy, hogy a szélek összeérjenek.
lépés 5
Kanalazzuk rájuk a zöldségkeveréket. Zárjuk le a négyszögeket a tészta hegyes végeinek befelé hajtásával. Kenjük meg kevéske tejben felvert tojássárgájával.