Karácsonyi koszorú

Akár főételként, akár aperitif mellé vagy előételként fogyasszuk, ez a spenóttal és gombával, valamint ropogós pisztáciával és áfonyával töltött koszorú korona legalább olyan finom lesz, mint amilyen szép!
Könnyű
4 személy
30 perc
45 perc
Hozzávalók
Hozzávalók
4 személyre
250 g ricotta

250 g friss vagy Bonduelle szeletelt csiperkegomba

300 g Bonduelle fagyasztott spenót vagy bébispenót

50 g pisztácia

50 g áfonya

400 g linzer tészta

1 tojássárgája

1 vöröshagyma

Só, bors
hozzávalók 4 személyre
250 g ricotta

250 g friss vagy Bonduelle szeletelt csiperkegomba

300 g Bonduelle fagyasztott spenót vagy bébispenót

50 g pisztácia

50 g áfonya

400 g linzer tészta

1 tojássárgája

1 vöröshagyma

Só, bors

Termékajánlatunk a recepthez

Szeletelt csiperkegomba
  1. lépés 1
    Készítsük el a tölteléket. Aprítsunk fel 1 vöröshagymát és 300 g friss spenótot - használhatunk fagyasztott spenótot is.
  2. lépés 2
    Vékonyan felszeleteljünk 250 g csiperkegombát. Használhatunk üveges vagy konzerv Bonduelle gombát is. A hagymát és gombát pirítsuk meg egy serpenyőben. Adjuk hozzá a spenótot is, sózzuk, borsozzuk meg és pároljuk 5 percig. Szükség esetén távolítsuk el a felesleges folyadékot.
  3. lépés 3
    Keverjük össze a zöldségeket 250 g ricottával, 50 g pisztáciával és 50 g áfonyával.
  4. lépés 4
    Terítsünk ki egy 400 g-os linzer tésztát. Vágjuk 7 nagyobb négyzetre. Helyezzük őket egy sütőlappal bélelt tepsire átlósan egymás mellé, úgy, hogy a szélek összeérjenek.
  5. lépés 5
    Kanalazzuk rájuk a zöldségkeveréket. Zárjuk le a négyszögeket a tészta hegyes végeinek befelé hajtásával. Kenjük meg kevéske tejben felvert tojássárgájával.
  6. lépés 6
    30 percig süssük 180° C-on. Tálaláskor kaporral díszítsük.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Gombás pizza

    Gombás pizza

    Jobb, mint a margarita és egészségesebb, mint egy négysajtos pizza! Ez a változat finom tésztájával és a különböző ízű gombákkal igazi kényelmi étel.

  • Krémes spenótleves

    Krémes spenótleves

    Fokhagymával, póréhagymával, szerecsendióval ízesített zöldségleves recept, amit a vaj és a tejszín tesz krémessé és tartalmassá, a friss spenót pedig még zöldebbé. Friss, olívaolajos-sós kruton kerül a tetejére.

  • Tejszínes lazac spenótos krumplipürével és zöldségekkel

    Tejszínes lazac spenótos krumplipürével és zöldségekkel

    Egyszerű, de annál finomabb és kényeztetőbb recept ez az omlós tejszínes lazac krémes krumplipürével és zöld színű zöldségekkel tálalva.