Tejszínes lazac spenótos krumplipürével és zöldségekkel

Egyszerű, de annál finomabb és kényeztetőbb recept ez az omlós tejszínes lazac krémes krumplipürével és zöld színű zöldségekkel tálalva.
Könnyű
4 személy
30 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 zacskó Bonduelle zöld mix krémleves zöldségkeverék

4 szelet lazac

1 póréhagyma

1 dl alaplé

3 dl tejszín

4-5 nagyobb burgonya

2 marék bébispenót

olívaolaj

3 dkg vaj

2-3 dl tej



bors

szerecsendió

1 citrom (opcionális)
hozzávalók 4 személyre
1 zacskó Bonduelle zöld mix krémleves zöldségkeverék

4 szelet lazac

1 póréhagyma

1 dl alaplé

3 dl tejszín

4-5 nagyobb burgonya

2 marék bébispenót

olívaolaj

3 dkg vaj

2-3 dl tej



bors

szerecsendió

1 citrom (opcionális)

Termékajánlatunk a recepthez

Gyorsfagyasztott zöld mix krémleves zöldségkeverék
  1. lépés 1
    Tegyük fel a meghámozott, kockára vágott krumplit sós vízben főzni.
  2. lépés 2
    Egy nagyobb, magasabb falú serpenyőben dinszteljük meg olívaolajon a felkarikázott póréhagymát, majd öntsük fel az alaplével és a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk és rövid ideig forraljuk.
  3. lépés 3
    Tegyük bele a lazacszeleteket, főzzük 5-10 percig (a lazac vastagságától függően), majd adjuk hozzá a Bonduelle zöldségkeveréket és főzzük további 5 percet.
  4. lépés 4
    Közben szűrjük le a krumplit, ízesítsük egy kevés szerecsendióval, majd a megmelegített tej és a vaj hozzáadásával, egy krumplitörő segítségével készítsük el a krumplipürét. Amíg még forró, finoman keverjük bele a spenótot is.
  5. lépés 5
    Tálaláskor a lazac mellé tegyünk a krumplipüréből és kanalazzunk a krémes mártásból is, végül facsarjunk a halra egy kevés citromlevet.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Lazacos koulibiac

    Lazacos koulibiac

    Az ünnepi asztalról már csak ez a lazacos, leveles tésztában készült koulibiac hiányzik, melyet egy hagyományos orosz étel ihletett. Könnyen elkészíthető recept, érdemes vele számolni a karácsonyi készülődésnél.

  • Kecskesajtos penne

    Kecskesajtos penne

    Izgalmas, krémes fogás színes pennével! A különleges szósz a vajtól lesz krémes, pikáns ízét a kecskesajt adja, amit remekül kiegészít a kakukkfű és a reszelt citromhéj. Kerülhet még bele egy kevés spenót is.

  • Karácsonyi koszorú

    Karácsonyi koszorú

    Akár főételként, akár aperitif mellé vagy előételként fogyasszuk, ez a spenóttal és gombával, valamint ropogós pisztáciával és áfonyával töltött koszorú korona legalább olyan finom lesz, mint amilyen szép!