Izgalmas, krémes fogás színes pennével! A különleges szósz a vajtól lesz krémes, pikáns ízét a kecskesajt adja, amit remekül kiegészít a kakukkfű és a reszelt citromhéj. Kerülhet még bele egy kevés spenót is.
Könnyű
4 személy
30 perc
Hozzávalók
4 személyre
250 g penne
5 dkg vaj
3 dkg liszt
5 dl tej
2 bio citrom
150 g lágy kecskesajt
2 marék bébispenót
2 ág friss rozmaring
só
bors
szerecsendió
opcionális: chili olaj
hozzávalók 4 személyre
250 g penne
5 dkg vaj
3 dkg liszt
5 dl tej
2 bio citrom
150 g lágy kecskesajt
2 marék bébispenót
2 ág friss rozmaring
só
bors
szerecsendió
opcionális: chili olaj
lépés 1
Főzzük meg a pennét a csomagoláson megadott módon.
lépés 2
Reszeljük le a citromok héját, a rozmaringot szedjük le a szárról és vágjuk apróra.
lépés 3
Egy nagyobb serpenyőben olvasszuk fel a vajat és kézi habverővel kevergetve adjuk hozzá a lisztet. Keverjük csomómentesre.
lépés 4
Fokozatosan, kis adagokban öntsük hozzá a tejet, miközben folyamatosan kevergetjük. Krémes állagot kell kapnunk.
lépés 5
Adjuk hozzá a citromhéjat, rozmaringot es tördeljük bele a kecskesajtot. Amikor felolvadt, kóstoljuk meg és ennek függvényében sózzuk és borsozzuk. Reszeljünk hozzá egy kevés szerecsendiót.
lépés 6
Keverjük bele a tésztát és a spenótot, hogy kissé összeessen.
lépés 7
Tálaláskor meglocsolhatjuk pár csepp chili olajjal.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Lazacos koulibiac
Az ünnepi asztalról már csak ez a lazacos, leveles tésztában készült koulibiac hiányzik, melyet egy hagyományos orosz étel ihletett. Könnyen elkészíthető recept, érdemes vele számolni a karácsonyi készülődésnél.
Tejszínes lazac spenótos krumplipürével ...
Egyszerű, de annál finomabb és kényeztetőbb recept ez az omlós tejszínes lazac krémes krumplipürével...