Izgalmas, krémes fogás színes pennével! A különleges szósz a vajtól lesz krémes, pikáns ízét a kecskesajt adja, amit remekül kiegészít a kakukkfű és a reszelt citromhéj. Kerülhet még bele egy kevés spenót is.
Könnyű
4 személy
30 perc
Hozzávalók
4 személyre
250 g penne
5 dkg vaj
3 dkg liszt
5 dl tej
2 bio citrom
150 g lágy kecskesajt
2 marék bébispenót
2 ág friss rozmaring
só
bors
szerecsendió
opcionális: chili olaj
hozzávalók 4 személyre
250 g penne
5 dkg vaj
3 dkg liszt
5 dl tej
2 bio citrom
150 g lágy kecskesajt
2 marék bébispenót
2 ág friss rozmaring
só
bors
szerecsendió
opcionális: chili olaj
lépés 1
Főzzük meg a pennét a csomagoláson megadott módon.
lépés 2
Reszeljük le a citromok héját, a rozmaringot szedjük le a szárról és vágjuk apróra.
lépés 3
Egy nagyobb serpenyőben olvasszuk fel a vajat és kézi habverővel kevergetve adjuk hozzá a lisztet. Keverjük csomómentesre.
lépés 4
Fokozatosan, kis adagokban öntsük hozzá a tejet, miközben folyamatosan kevergetjük. Krémes állagot kell kapnunk.
lépés 5
Adjuk hozzá a citromhéjat, rozmaringot es tördeljük bele a kecskesajtot. Amikor felolvadt, kóstoljuk meg és ennek függvényében sózzuk és borsozzuk. Reszeljünk hozzá egy kevés szerecsendiót.
lépés 6
Keverjük bele a tésztát és a spenótot, hogy kissé összeessen.
lépés 7
Tálaláskor meglocsolhatjuk pár csepp chili olajjal.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Lazacos koulibiac
Az ünnepi asztalról már csak ez a lazacos, leveles tésztában készült koulibiac hiányzik, melyet egy hagyományos orosz étel ihletett. Könnyen elkészíthető recept, érdemes vele számolni a karácsonyi készülődésnél.
Tejszínes lazac spenótos krumplipürével ...
Egyszerű, de annál finomabb és kényeztetőbb recept ez az omlós tejszínes lazac krémes krumplipürével...
Karácsonyi koszorú
Akár főételként, akár aperitif mellé vagy előételként fogyasszuk, ez a spenóttal és gombával, valami...