Fokhagymával, póréhagymával, szerecsendióval ízesített zöldségleves recept, amit a vaj és a tejszín tesz krémessé és tartalmassá, a friss spenót pedig még zöldebbé. Friss, olívaolajos-sós kruton kerül a tetejére.
Könnyű
4 személy
30 perc
Hozzávalók
4 személyre
Bonduelle Gyorsfagyasztott Zöld Mix Krémleves Zöldségkeverék
100 g bébispenót
1 póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
60 g vaj
1,5 dl tejszín
½ l alaplé
2 szelet kovászos kenyér
só
bors
szerecsendió
olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
Bonduelle Gyorsfagyasztott Zöld Mix Krémleves Zöldségkeverék
100 g bébispenót
1 póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
60 g vaj
1,5 dl tejszín
½ l alaplé
2 szelet kovászos kenyér
só
bors
szerecsendió
olívaolaj
Termékajánlatunk a recepthez
Gyorsfagyasztott zöld mix krémleves zöldségke...
lépés 1
Szeleteljük fel a póréhagymát és vágjuk apróra a fokhagymát. Olvasszunk fel 40 g vajat és dinszteljük meg a hagymákat.
lépés 2
Adjuk a lábashoz a zöldségkeveréket, majd öntsük fel az alaplével és forraljuk fel. Sózzuk, borsozzuk és reszeljünk bele szerecsendiót.
lépés 3
Kockázzuk fel a kenyeret és a maradék vaj és egy kevés olívaolaj keverékén egy serpenyőben pirítsuk meg.
lépés 4
Adjuk a leveshez a bébispenótot, keverjük a levesbe, majd botmixerrel pürésítsük.
lépés 5
Keverjünk 1 dl tejszínt a krémleveshez.Keverjünk 1 dl tejszínt a krémleveshez.
lépés 6
Tálaláskor adjunk hozzá a krutont és öntsünk egy kevés tejszínt a kimert leves tetejére. Őröljünk rá friss borsot.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Lazacos koulibiac
Az ünnepi asztalról már csak ez a lazacos, leveles tésztában készült koulibiac hiányzik, melyet egy hagyományos orosz étel ihletett. Könnyen elkészíthető recept, érdemes vele számolni a karácsonyi készülődésnél.
Karácsonyi koszorú
Akár főételként, akár aperitif mellé vagy előételként fogyasszuk, ez a spenóttal és gombával, valami...
Kecskesajtos penne
Izgalmas, krémes fogás színes pennével! A különleges szósz a vajtól lesz krémes, pikáns ízét a kecsk...