A klasszikus pite sós és zöldséges újragondolása. Hidegen és melegen is fogyasztható, finom és illatos burgonyás-gombás pite, amit ebédre és vacsorára is tálalhatsz.
Közepes nehézségű
4 személy
50 perc
30 perc
Hozzávalók
4 személyre
½ kg burgonya
1 üveg Bonduelle prémium szeletelt gomba
1 póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csomag levelestészta
2 egész tojás és 1 tojássárgája
1 dl tejszín
15 dkg reszeltsajt
2 tk. friss vagy szárított kakukkfű
só, bors
olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
½ kg burgonya
1 üveg Bonduelle prémium szeletelt gomba
1 póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csomag levelestészta
2 egész tojás és 1 tojássárgája
1 dl tejszín
15 dkg reszeltsajt
2 tk. friss vagy szárított kakukkfű
só, bors
olívaolaj
Termékajánlatunk a recepthez
Prémium szeletelt csiperkegomba
lépés 1
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
lépés 2
A megmosott, egészben hagyott burgonyákat héjában, sós vízben főzzük félpuhára, majd várjuk meg ameddig kihűl, hámozzuk meg és vágjuk kisebb kockákra.
lépés 3
Ameddig a krumpli fő, vágjuk karikákra a póréhagymát és dinszteljük meg egy serpenyőben, majd reszeljük hozzá a fokhagymát.
lépés 4
Szűrjük le a gombát és dobjuk a hagymához, adjuk hozzá a kakukkfüvet és pirítsuk össze pár percig magasabb lángon, sózzuk, borsozzuk.
lépés 5
Adjuk hozzá a burgonyát és keverjük bele az egész tojásokat, a tejszínt és a reszelt sajtot.
lépés 6
Olajozzunk ki egy hőálló tálat, majd kanalazzuk bele a tölteléket.
lépés 7
Borítsuk be a levelestésztával, szurkáljuk meg villával és végül kenjük meg a tetejét tojássárgájával.
lépés 8
Süssük az előmelegített sütőben kb. 30 percig, vagy amíg a tetején a tészta aranybarna lesz (vigyázzunk, hogy ne égjen meg). Tálaljuk langyosan, friss zöldsalátával.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Gombás-spenótos lasagne
Kiadós fogás, emellett gyerekbarát is, hiszen a krémes, besamel mártással készült lasagne-nak senki sem tud majd ellenállni. A gyerekek kedvencét, a tésztát ezúttal spenóttal és gombával kombináljuk és sajttal bőségesen megszórva ropogósra sütjük.
Spenótos-gombás galette
A galette, a franciák forma nélkül készülő pitéje édes és sós változatban is rendkívül népszerű. Vis...
Sós galette zöldborsóval és kecskesajtta...
A sós, felhajtogatott szélű francia pite receptbe most gomba, spenót és zöldborsó kerül, kiegészítve...