Burgonyás-gombás pite
A klasszikus pite sós és zöldséges újragondolása. Hidegen és melegen is fogyasztható, finom és illatos burgonyás-gombás pite, amit ebédre és vacsorára is tálalhatsz.
Közepes nehézségű
4 személy
50 perc
30 perc
Hozzávalók
4 személyre
½ kg burgonya
1 üveg Bonduelle prémium szeletelt gomba
1 póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csomag levelestészta
2 egész tojás és 1 tojássárgája
1 dl tejszín
15 dkg reszeltsajt
2 tk. friss vagy szárított kakukkfű
só, bors
olívaolaj
1 üveg Bonduelle prémium szeletelt gomba
1 póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csomag levelestészta
2 egész tojás és 1 tojássárgája
1 dl tejszín
15 dkg reszeltsajt
2 tk. friss vagy szárított kakukkfű
só, bors
olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
½ kg burgonya
1 üveg Bonduelle prémium szeletelt gomba
1 póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csomag levelestészta
2 egész tojás és 1 tojássárgája
1 dl tejszín
15 dkg reszeltsajt
2 tk. friss vagy szárított kakukkfű
só, bors
olívaolaj
1 üveg Bonduelle prémium szeletelt gomba
1 póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csomag levelestészta
2 egész tojás és 1 tojássárgája
1 dl tejszín
15 dkg reszeltsajt
2 tk. friss vagy szárított kakukkfű
só, bors
olívaolaj
- lépés 1Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
- lépés 2A megmosott, egészben hagyott burgonyákat héjában, sós vízben főzzük félpuhára, majd várjuk meg ameddig kihűl, hámozzuk meg és vágjuk kisebb kockákra.
- lépés 3Ameddig a krumpli fő, vágjuk karikákra a póréhagymát és dinszteljük meg egy serpenyőben, majd reszeljük hozzá a fokhagymát.
- lépés 4Szűrjük le a gombát és dobjuk a hagymához, adjuk hozzá a kakukkfüvet és pirítsuk össze pár percig magasabb lángon, sózzuk, borsozzuk.
- lépés 5Adjuk hozzá a burgonyát és keverjük bele az egész tojásokat, a tejszínt és a reszelt sajtot.
- lépés 6Olajozzunk ki egy hőálló tálat, majd kanalazzuk bele a tölteléket.
- lépés 7Borítsuk be a levelestésztával, szurkáljuk meg villával és végül kenjük meg a tetejét tojássárgájával.
- lépés 8Süssük az előmelegített sütőben kb. 30 percig, vagy amíg a tetején a tészta aranybarna lesz (vigyázzunk, hogy ne égjen meg). Tálaljuk langyosan, friss zöldsalátával.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Gombás-spenótos lasagne
Kiadós fogás, emellett gyerekbarát is, hiszen a krémes, besamel mártással készült lasagne-nak senki sem tud majd ellenállni. A gyerekek kedvencét, a tésztát ezúttal spenóttal és gombával kombináljuk és sajttal bőségesen megszórva ropogósra sütjük.
Spenótos-gombás galette
A galette, a franciák forma nélkül készülő pitéje édes és sós változatban is rendkívül népszerű. Viszonylag könnyen hordozható, de mivel langyosan vagy forrón érdemes elfogyasztani, főleg vacsorákhoz, baráti összejövetelekhez vagy brunchokhoz ajánljuk.
Sós galette zöldborsóval és kecskesajttal
A sós, felhajtogatott szélű francia pite receptbe most gomba, spenót és zöldborsó kerül, kiegészítve édes ízű karamellizált hagymával. A végeredményt pedig a tetejére került tükörtojással koronázzuk meg.
Fedezze fel ezt is...