1. >Receptek
  2. >Burgonyás-gombás pite

Burgonyás-gombás pite

A klasszikus pite sós és zöldséges újragondolása. Hidegen és melegen is fogyasztható, finom és illatos burgonyás-gombás pite, amit ebédre és vacsorára is tálalhatsz.
Közepes nehézségű
4 személy
50 perc
30 perc
Hozzávalók
4 személyre
½ kg burgonya

1 üveg Bonduelle prémium szeletelt gomba

1 póréhagyma

2 gerezd fokhagyma

1 csomag levelestészta

2 egész tojás és 1 tojássárgája

1 dl tejszín

15 dkg reszeltsajt

2 tk. friss vagy szárított kakukkfű

só, bors

olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
½ kg burgonya

1 üveg Bonduelle prémium szeletelt gomba

1 póréhagyma

2 gerezd fokhagyma

1 csomag levelestészta

2 egész tojás és 1 tojássárgája

1 dl tejszín

15 dkg reszeltsajt

2 tk. friss vagy szárított kakukkfű

só, bors

olívaolaj
  1. lépés 1
    Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
  2. lépés 2
    A megmosott, egészben hagyott burgonyákat héjában, sós vízben főzzük félpuhára, majd várjuk meg ameddig kihűl, hámozzuk meg és vágjuk kisebb kockákra.
  3. lépés 3
    Ameddig a krumpli fő, vágjuk karikákra a póréhagymát és dinszteljük meg egy serpenyőben, majd reszeljük hozzá a fokhagymát.
  4. lépés 4
    Szűrjük le a gombát és dobjuk a hagymához, adjuk hozzá a kakukkfüvet és pirítsuk össze pár percig magasabb lángon, sózzuk, borsozzuk.
  5. lépés 5
    Adjuk hozzá a burgonyát és keverjük bele az egész tojásokat, a tejszínt és a reszelt sajtot.
  6. lépés 6
    Olajozzunk ki egy hőálló tálat, majd kanalazzuk bele a tölteléket.
  7. lépés 7
    Borítsuk be a levelestésztával, szurkáljuk meg villával és végül kenjük meg a tetejét tojássárgájával.
  8. lépés 8
    Süssük az előmelegített sütőben kb. 30 percig, vagy amíg a tetején a tészta aranybarna lesz (vigyázzunk, hogy ne égjen meg). Tálaljuk langyosan, friss zöldsalátával.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Gombás-spenótos lasagne

    Kiadós fogás, emellett gyerekbarát is, hiszen a krémes, besamel mártással készült lasagne-nak senki sem tud majd ellenállni. A gyerekek kedvencét, a tésztát ezúttal spenóttal és gombával kombináljuk és sajttal bőségesen megszórva ropogósra sütjük.

  • Spenótos-gombás galette

    A galette, a franciák forma nélkül készülő pitéje édes és sós változatban is rendkívül népszerű. Vis...

  • Sós galette zöldborsóval és kecskesajtta...

    A sós, felhajtogatott szélű francia pite receptbe most gomba, spenót és zöldborsó kerül, kiegészítve...