Kiadós fogás, emellett gyerekbarát is, hiszen a krémes, besamel mártással készült lasagne-nak senki sem tud majd ellenállni. A gyerekek kedvencét, a tésztát ezúttal spenóttal és gombával kombináljuk és sajttal bőségesen megszórva ropogósra sütjük.
Közepes nehézségű
4 személy
60 perc
30 perc
Hozzávalók
4 személyre
1/2 doboz lasange tészta
2 üveg Bonduelle Prémium szeletelt gombafejek
20 dkg friss spenót
25 dkg mascarpone
2 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
fél liter tej
5 dkg vaj
5 dkg liszt
5 dkg parmezán
só
bors
szerecsendió
2 dkg vaj a tál kivajazásához
olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
1/2 doboz lasange tészta
2 üveg Bonduelle Prémium szeletelt gombafejek
20 dkg friss spenót
25 dkg mascarpone
2 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
fél liter tej
5 dkg vaj
5 dkg liszt
5 dkg parmezán
só
bors
szerecsendió
2 dkg vaj a tál kivajazásához
olívaolaj
Termékajánlatunk a recepthez
Prémium szeletelt csiperkegomba
lépés 1
Vágjuk karikákra az újhagymát és egy kevés olívaolajon dinszteljük meg, majd dobjuk hozzá a leszűrt gombát, a spenótot és reszeljük hozzá a fokhagymát. Miután a spenótlevelek összeestek, sózzuk, borsozzuk és keverjük hozzá a mascarponét.
lépés 2
Készítsük el a besamel-mártást: olvasszuk fel a vajat egy lábosban, majd szórjuk bele a lisztet és keverjük el. A tejet több részletben öntsük hozzá, folyamatos keverés mellett. Akkor van kész, ha buborékok jelennek meg a tetején. Sózzuk, borsozzuk és szórjunk bele szerecsendiót is.
lépés 3
Egy hőálló tálat vajazzunk ki, öntsünk bele egy keveset a besamelből és erre helyezzük a lasagne lapokat. Erre jöhet egy adag a gombás raguból, egy kis besamel, majd újra a lasagne lapok, rá a ragu és besamel. Ismételjük még egyszer, majd a besamel tetejére már ne helyezzünk lasagne lapot, helyette reszeljük rá a parmezánt.
lépés 4
180 fokon süssük aranybarnára.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Burgonyás-gombás pite
A klasszikus pite sós és zöldséges újragondolása. Hidegen és melegen is fogyasztható, finom és illatos burgonyás-gombás pite, amit ebédre és vacsorára is tálalhatsz.
Sós galette zöldborsóval és kecskesajtta...
A sós, felhajtogatott szélű francia pite receptbe most gomba, spenót és zöldborsó kerül, kiegészítve...
Karácsonyi quiche füstölt sonkával, zsál...
Könnyű karácsonyi quiche konyhakész tésztából. Egy kis salátával egyszerű, az alapanyagoktól mégis ü...