Sós galette zöldborsóval és kecskesajttal
A sós, felhajtogatott szélű francia pite receptbe most gomba, spenót és zöldborsó kerül, kiegészítve édes ízű karamellizált hagymával. A végeredményt pedig a tetejére került tükörtojással koronázzuk meg.
Közepes nehézségű
4 személy
30 perc
30 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 kis konzerv Bonduelle Vapeur zöldborsó
Bonduelle Prémium gombafejek
10 dkg fehérliszt
10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
20 dkg vaj hidegen, felkockázva (5 dkg a hagyma karamellizáláshoz szükséges)
3-4 ek. jeges víz
2 nagy lilahagyma
1 ek. barnacukor
2 gerezd fokhagyma
2 marék bébispenót
15 dkg lágy kecskesajt
10 dkg mascarpone
2 tojás
friss kakukkfű
snidling
só
bors
balzsamecet
Bonduelle Prémium gombafejek
10 dkg fehérliszt
10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
20 dkg vaj hidegen, felkockázva (5 dkg a hagyma karamellizáláshoz szükséges)
3-4 ek. jeges víz
2 nagy lilahagyma
1 ek. barnacukor
2 gerezd fokhagyma
2 marék bébispenót
15 dkg lágy kecskesajt
10 dkg mascarpone
2 tojás
friss kakukkfű
snidling
só
bors
balzsamecet
hozzávalók 4 személyre
1 kis konzerv Bonduelle Vapeur zöldborsó
Bonduelle Prémium gombafejek
10 dkg fehérliszt
10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
20 dkg vaj hidegen, felkockázva (5 dkg a hagyma karamellizáláshoz szükséges)
3-4 ek. jeges víz
2 nagy lilahagyma
1 ek. barnacukor
2 gerezd fokhagyma
2 marék bébispenót
15 dkg lágy kecskesajt
10 dkg mascarpone
2 tojás
friss kakukkfű
snidling
só
bors
balzsamecet
Bonduelle Prémium gombafejek
10 dkg fehérliszt
10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
20 dkg vaj hidegen, felkockázva (5 dkg a hagyma karamellizáláshoz szükséges)
3-4 ek. jeges víz
2 nagy lilahagyma
1 ek. barnacukor
2 gerezd fokhagyma
2 marék bébispenót
15 dkg lágy kecskesajt
10 dkg mascarpone
2 tojás
friss kakukkfű
snidling
só
bors
balzsamecet
- lépés 1Keverjük össze a kétféle lisztet egy teáskanálnyi sóval, majd morzsoljuk bele a felkockázott hideg vajat. Alakítsunk ki egy kis mélyedést és öntsük bele a vizet. Gyúrjuk össze és folpackba csomagolva tegyük a hűtőbe minimum fél órára.
- lépés 2A lilahagymát vágjuk vékony szeletekre, majd egy serpenyőben olvasszunk 5 dkg vajat és a hagymát kis lángon kezdjük el karamellizálni. Ha nagyjából összeesett és kis színt kapott, adjuk hozzá a barnacukrot és öntsünk bele egy kevés balzsamecetet is.
- lépés 3Dobjuk bele a vékonyra vágott fokhagymát, morzsoljuk bele a kakukkfüvet, majd adjuk hozzá a zöldborsót, a gombát és a spenótot is. Keverjük bele a mascarponét, majd sózzuk, borsozzuk.
- lépés 4Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. A tésztát lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki kb. félcentiméter vastagra, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.
- lépés 5Halmozzuk a tölteléket a tésztára és simítsuk el, hagyjuk kb. 5 cm-et üresen a szélektől. Morzsoljuk rá a kecskesajtot, majd hajtogassuk fel a tésztát, és a széleket kenjük meg 1 felvert tojással.
- lépés 6Helyezzük a sütőbe, 25 perc elteltével (vagy amikor már egy kis színt kapott) üssünk rá 1 tojást, majd tegyük vissza még további 5 percre.
- lépés 7Friss snidlinggel megszórva tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Spenótos-zöldborsós leveles tésztás péksüti karamellizált hagymával
Házilag könnyen elkészíthető, frissen sütött sós péksütemény recept, kakukkfűvel és szerecsendióval ízesített karamellizált hagymás, spenótos, zöldborsós töltelékkel. Ha még több ízre vágyunk, reszelt sajt is kerülhet bele.
Spárgás tart zöldborsóval és baconnel
A sok zöldfűszertől és a citromtól egy friss, tavaszi tart-ot kapunk, ami tökéletes recept baráti brunchhoz vagy piknikezéshez. Könnyen szállítható és jól szeletelhető.
Zöldborsós kagylótészta citrusos morzsával
Zöldséges, zöldfűszeres tészta különlegesen finom ízét a citromnak köszönheti, amely nemcsak kihozza az ízeket, hanem frissességet kölcsönöz a receptnek.
Fedezze fel ezt is...