Spárgás tart zöldborsóval és baconnel
A sok zöldfűszertől és a citromtól egy friss, tavaszi tart-ot kapunk, ami tökéletes recept baráti brunchhoz vagy piknikezéshez. Könnyen szállítható és jól szeletelhető.
Közepes nehézségű
4 személy
35 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 kis doboz Bonduelle Vapeur zöldborsó
1 csomag leveles tészta
30 dkg spárga
10 dkg bacon
15 dkg ricotta
1 dl tejszín
2 tojás + 1 tojássárgája
1 citrom
5 dkg parmezán
friss zöldfűszerek: snidling, menta, kapor
só
bors
olívaolaj
1 csomag leveles tészta
30 dkg spárga
10 dkg bacon
15 dkg ricotta
1 dl tejszín
2 tojás + 1 tojássárgája
1 citrom
5 dkg parmezán
friss zöldfűszerek: snidling, menta, kapor
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
1 kis doboz Bonduelle Vapeur zöldborsó
1 csomag leveles tészta
30 dkg spárga
10 dkg bacon
15 dkg ricotta
1 dl tejszín
2 tojás + 1 tojássárgája
1 citrom
5 dkg parmezán
friss zöldfűszerek: snidling, menta, kapor
só
bors
olívaolaj
1 csomag leveles tészta
30 dkg spárga
10 dkg bacon
15 dkg ricotta
1 dl tejszín
2 tojás + 1 tojássárgája
1 citrom
5 dkg parmezán
friss zöldfűszerek: snidling, menta, kapor
só
bors
olívaolaj
- lépés 1Csíkozzuk fel a bacon-t és egy serpenyőben, kevés olajon pirítsuk ropogósra.
- lépés 2Keverjük ki a ricottát a 2 egész tojással és a tejszínnel. Adjuk hozzá a reszelt parmezánt, az apróra vágott zöldfűszereket és a Bonduelle Vapeur zöldborsót, majd sózzuk, borsozzuk.
- lépés 3Tekerjük ki a levelestésztát egy tepsire és kanalazzuk rá a ricottás krémet. Simítsuk el úgy egyenletesen, hogy a tészta szélein 2 cm-t szabadon hagyunk.
- lépés 4A spárga fásabb végeit vágjuk le, majd helyezzük a levelestésztára egymás mellé és szórjuk meg a bacon darabokkal. Reszeljük rá a citrom héját és locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal.
- lépés 5A tojássárgájával kenjük meg a tészta széleit és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. Süssük aranybarnára. Tálaláskor friss citromlével is meglocsolhatjuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Egészben sült feta cukkinis zöldborsóval
Egyszerű és ízletes recept! Egészben sült feta, olívaolajjal, borssal, chilivel, vékony karikára vágott cukkinivel és zsenge zöldborsóval. A végén citromlével meglocsoljuk, friss mentával megszórjuk, mellé ropogós baguette szeleteket kínálunk.
Spenótos-zöldborsós leveles tésztás péksüti karamellizált hagymával
Házilag könnyen elkészíthető, frissen sütött sós péksütemény recept, kakukkfűvel és szerecsendióval ízesített karamellizált hagymás, spenótos, zöldborsós töltelékkel. Ha még több ízre vágyunk, reszelt sajt is kerülhet bele.
Mexikói csirke pikánsan
Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.
Fedezze fel ezt is...