A sok zöldfűszertől és a citromtól egy friss, tavaszi tart-ot kapunk, ami tökéletes recept baráti brunchhoz vagy piknikezéshez. Könnyen szállítható és jól szeletelhető.
Közepes nehézségű
4 személy
35 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 kis doboz Bonduelle Vapeur zöldborsó
1 csomag leveles tészta
30 dkg spárga
10 dkg bacon
15 dkg ricotta
1 dl tejszín
2 tojás + 1 tojássárgája
1 citrom
5 dkg parmezán
friss zöldfűszerek: snidling, menta, kapor
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
1 kis doboz Bonduelle Vapeur zöldborsó
1 csomag leveles tészta
30 dkg spárga
10 dkg bacon
15 dkg ricotta
1 dl tejszín
2 tojás + 1 tojássárgája
1 citrom
5 dkg parmezán
friss zöldfűszerek: snidling, menta, kapor
só
bors
olívaolaj
lépés 1
Csíkozzuk fel a bacon-t és egy serpenyőben, kevés olajon pirítsuk ropogósra.
lépés 2
Keverjük ki a ricottát a 2 egész tojással és a tejszínnel. Adjuk hozzá a reszelt parmezánt, az apróra vágott zöldfűszereket és a Bonduelle Vapeur zöldborsót, majd sózzuk, borsozzuk.
lépés 3
Tekerjük ki a levelestésztát egy tepsire és kanalazzuk rá a ricottás krémet. Simítsuk el úgy egyenletesen, hogy a tészta szélein 2 cm-t szabadon hagyunk.
lépés 4
A spárga fásabb végeit vágjuk le, majd helyezzük a levelestésztára egymás mellé és szórjuk meg a bacon darabokkal. Reszeljük rá a citrom héját és locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal.
lépés 5
A tojássárgájával kenjük meg a tészta széleit és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. Süssük aranybarnára. Tálaláskor friss citromlével is meglocsolhatjuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Egészben sült feta cukkinis zöldborsóval
Egyszerű és ízletes recept! Egészben sült feta, olívaolajjal, borssal, chilivel, vékony karikára vágott cukkinivel és zsenge zöldborsóval. A végén citromlével meglocsoljuk, friss mentával megszórjuk, mellé ropogós baguette szeleteket kínálunk.
Spenótos-zöldborsós leveles tésztás péks...
Házilag könnyen elkészíthető, frissen sütött sós péksütemény recept, kakukkfűvel és szerecsendióval ...
Mexikói csirke pikánsan
Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban k...