1. >Receptek
  2. >Mexikói csirke pikánsan

Mexikói csirke pikánsan

Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.
Közepes nehézségű
4-6 személy
35 perc
Hozzávalók
1 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur vörösbab

1 doboz Bonduelle Creatif Mexico zöldségkeverék

500 g csirkehús csíkokra vágva

150 g csípős gyulai kolbász

1 doboz hámozott, aprított paradicsom konzerv

1 póréhagyma

2 gerezd fokhagyma

chilipor vagy chilipehely

só, bors

olaj

tálaláshoz: rizs, tejföl
hozzávalók 1 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur vörösbab

1 doboz Bonduelle Creatif Mexico zöldségkeverék

500 g csirkehús csíkokra vágva

150 g csípős gyulai kolbász

1 doboz hámozott, aprított paradicsom konzerv

1 póréhagyma

2 gerezd fokhagyma

chilipor vagy chilipehely

só, bors

olaj

tálaláshoz: rizs, tejföl
  1. lépés 1
    A felforrósított serpenyőben olajat hevítünk, majd megpirítjuk benne a karikára vágott kolbászt és a csirkehúst. Amint megpirultak, hozzáadjuk a karikára vágott póréhagymát, az apróra vágott fokhagymát és a Bonduelle Creatif Mexico keveréket.
  2. lépés 2
    Miután a póréhagyma kissé megpuhult, hozzáadjuk a paradicsomkonzervet és a Vapeur vörösbabot. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint chilit adunk hozzá.
  3. lépés 3
    Összefőzzük az ételt, majd forrón tálaljuk, rizst és tejfölt kínálhatunk mellé.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Egészben sült feta cukkinis zöldborsóval

    Egyszerű és ízletes recept! Egészben sült feta, olívaolajjal, borssal, chilivel, vékony karikára vágott cukkinivel és zsenge zöldborsóval. A végén citromlével meglocsoljuk, friss mentával megszórjuk, mellé ropogós baguette szeleteket kínálunk.

  • Kókusztejes kukorica curry

    Nincs sok időnk? Íme, egy gyors és finom curry recept egy doboz kukorica konzervből, kókusztejjel, s...

  • Sonkás-kukoricás frittata

    Finom, olcsó, ráadásul könnyen elkészíthető recept! A tojásos lepénybe ezúttal párolt póréhagyma, fő...