1. >Receptek
  2. >Kukoricás hummusz

Kukoricás hummusz

Mindannyian szeretjük a hummuszt, de van egy titkos hozzávaló, amitől még édesebb és krémesebb lesz: ez pedig a csemegekukorica. Tegyük próbára a többieket, vajon kitalálják, mitől olyan édes?
Könnyű
4 személy
5 perc
15 perc
Olcsó
Hozzávalók
Hozzávalók
4 személyre
1 db Bonduelle vapeur csicseriborsó

1 db Bonduelle Gold Prémium Csemegekukorica

2 evőkanál olíva olaj

1/2 citrom leve

só, bors ízlés szerint

diszítésnek: koriander
hozzávalók 4 személyre
1 db Bonduelle vapeur csicseriborsó

1 db Bonduelle Gold Prémium Csemegekukorica

2 evőkanál olíva olaj

1/2 citrom leve

só, bors ízlés szerint

diszítésnek: koriander
  1. lépés 1
    Nyissunk ki egy 300 gr-os Bonduelle csiceriborsó és egy 300 gr-os Bonduelle csemegekukorica konzervet. Szűrjük le őket.
  2. lépés 2
    Turmixoljuk össze a zöldségeket 2 ek olívaolajjal és egy fél citrom levével. Addig mixeljük, amíg krémes textúrát nem kapunk. Ha szükséges, adjunk hozzá 2 ek vizet.
  3. lépés 3
    Ízlés szerint adjunk hozzá sót és borsot, majd keverjük össze újra. Szórjunk a tetejére friss koriandert vagy újhagymát és tálaljuk pitával, uborkával és koktélparadicsommal.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Sült padlizsánsaláta csicseriborsóval és...

    Recepteket keresünk a nyári grillezéshez? Készítsünk finom padlizsánsalátát csicseriborsóval és kápiapaprikával! Színes, vitaminokkal teli étel a napsütéses napokon!

  • Rétegezett tonhalsaláta csicseriborsóval

    Praktikusan szállítható, finom és egészséges tonhalsaláta recept. Ha kevés időd van vagy nem otthon ...

  • Lencsés tésztasaláta

    Könnyű és egészséges tésztasaláta recept zöldségekkel. Farfalle párolt brokkolival, koktélparadicsom...

További tippek

Hasábburgonya? Kész. Guacamole? Már a tálban. Sajt? Felszeletelve. Koktélparadicsom? Az is kéznél van. De ne felejtsük el az előételek sztárját: a hummuszt! Eredetileg a Közel-Keletről származik ez az egyszerű, főtt csicseriborsón alapuló recept, amely kevés hozzávalót igényel: főtt csicseriborsóval (házi vagy konzerv), fokhagymával, citromlével, tahinivel (szezámpüré), vízzel, sóval és egy csepp olívaolajjal készül. A fűszerezéshez egy csipet fűszert, például kömény- és szezámmagot, vagy apróra vágott petrezselymet is használhatunk.

A 100%-ban házi készítésű változathoz főzzük meg a csicseriborsót egy éjszakán át tartó áztatás után. Még gyorsabb, ha konzerv csicseriborsót használunk. Óvatosan öblítsük és csepegtessük le, mielőtt összeturmixoljuk egy-két gerezd fokhagymával, citromlével és az egyéb hozzávalókkal. Ha túl pépesnek tűnik, adjunk hozzá 1-2 evőkanál hideg vizet, majd tegyük a hummuszt a hűtőszekrénybe. Egy doboz kész csicseriborsó pürével rengeteg időt takaríthatunk meg, amelyhez már csak a fűszereket kell hozzáadni: nehéz ennél egyszerűbb receptet találni. Turmixoljuk össze alaposan és élvezzük a finom ízeket!

Annak ellenére, hogy a „hummus” szó „csicseriborsót” jelent, manapság számos egyéb verziója létezik ennek az egyszerű receptnek. A csicseriborsót helyettesíthetjük főtt fehérbabbal, de akár friss vagy fagyasztott zöldborsóval is. Fűszerezés előtt sokáig turmixoljuk, hogy teljesen sima pürét kapjunk. Ha színesítenénk a hummuszt, adjunk zöldségeket a kedvenc alapreceptünkhöz, de akár a céklás hummuszt is kipróbálhatjuk! Annyiféle változat létezik, érdemes mindet kipróbálni! A kész hummuszt tetszés szerint sárgarépa hasábokkal, szeletekre vágott uborkával, pitával, bagettel és különféle kenyerekkel tálaljuk.

Minden konyhának megvan a saját hummusz receptje!