Lencsés tésztasaláta

Könnyű és egészséges tésztasaláta recept zöldségekkel. Farfalle párolt brokkolival, koktélparadicsommal, csicseriborsóval, salotta vagy lilahagymával, bébi spenóttal és lencsével, amiben az ízeket egy fokhagymás-citromos-olívaolajos-fűszeres joghurt öntet köti össze.
Könnyű
4 személy
20 perc
Hozzávalók
4 személyre
Hozzávalók:



1 doboz Bonduelle Vapeur lencse

1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

250 g fusilli/farfalle

1 fej brokkoli

100 g bébispenót

1 csokor retek

1 salotta/lilahagyma



Dresszing:



1 kis doboz joghurt

½ citrom leve

1 gerezd fokhagyma reszelve

friss petrezselyem



bors

olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
Hozzávalók:



1 doboz Bonduelle Vapeur lencse

1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

250 g fusilli/farfalle

1 fej brokkoli

100 g bébispenót

1 csokor retek

1 salotta/lilahagyma



Dresszing:



1 kis doboz joghurt

½ citrom leve

1 gerezd fokhagyma reszelve

friss petrezselyem



bors

olívaolaj

Termékajánlatunk a recepthez

Vapeur csicseriborsó
  1. lépés 1
    A tésztát főzzük meg, 3 perccel a dobozon jelzett főzési idő előtt dobjuk hozzá a kisebb rózsáira szedett brokkolit.
  2. lépés 2
    A retket vágjuk negyedekre, a hagymát szeleteljük fel vékonyan és adjuk őket a tésztához.
  3. lépés 3
    Keverjük hozzá a lencsét, a csicseriborsót és a spenótot.
  4. lépés 4
    Keverjük ki az összes hozzávalót a dresszinghez, majd adjuk a salátához és jól keverjük össze.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Csicseriborsós krumplisaláta zöldbabbal

    Ebben a receptben pirított krumplikockákat fűszeres, sült csicseriborsóval, pirított répaszeletekkel és párolt zöldhüvelyű babbal kombinálunk, végül egy zöldfűszeres-joghurtos majonézes öntettel forgatva forgatjuk át, amit fokhagymával, mustárral és füstölt pirospaprikával ízesítünk. Friss zöldfűszerekkel megszórva tálaljuk.

  • Krémes lencsefőzelék pirított gombával

    Alternatív recept, a hagyományos ízeket egy kicsit megbolondítva plusz alapanyagokkal. Fokhagymás-fehérboros alapra kerül a lencse, amit friss kakukkfűvel ízesítünk és kevés tejszínnel krémesítünk. Az izgalmas főzelékbe a végén spenót, a tetejére pedig pirított gomba kerül.

  • Tortilla csicseriborsós Good Lunch-al töltve

    Egészséges, könnyen fogyasztható irodai ebédet, uzsonnát vagy kirándulásra tökéletes receptet kapunk, ha tortilla lapokba töltjük a Good Lunch-ot uborka és paprika csíkokkal, salátával, és reszelt cheddar sajttal. Ne felejtsük meglocsolni finom zöldfűszeres joghurttal!