Alternatív recept, a hagyományos ízeket egy kicsit megbolondítva plusz alapanyagokkal. Fokhagymás-fehérboros alapra kerül a lencse, amit friss kakukkfűvel ízesítünk és kevés tejszínnel krémesítünk. Az izgalmas főzelékbe a végén spenót, a tetejére pedig pirított gomba kerül.
Könnyű
2 személy
30 perc
Hozzávalók
2 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur lencse
2 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma
500 g csiperke
friss kakukkfű
½ dl fehérbor
1,5 dl tejszín
30 g vaj
olívaolaj
só
bors
petrezselyem
kovászos kenyér
hozzávalók 2 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur lencse
2 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma
500 g csiperke
friss kakukkfű
½ dl fehérbor
1,5 dl tejszín
30 g vaj
olívaolaj
só
bors
petrezselyem
kovászos kenyér
Termékajánlatunk a recepthez
Vapeur lencse
lépés 1
Kezdjük el dinsztelni az apróra vágott hagymát az olívaolaj és a vaj keverékén. Pár perc múlva adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk.
lépés 2
Öntsük fel a fehérborral és kevergessük, ameddig az alkohol elpárolog. Adjuk hozzá a lencsét, a kakukkfüvet és a tejszínt, majd főzzük össze.
lépés 3
A gombát szeleteljük fel, forrósítsunk fel egy serpenyőt, utolsó pillanatban öntsünk bele kevés olívaolajat és gyorsan pirítsuk meg rajta a gombát. A végén sózzuk, borsozzuk.
lépés 4
Tálalásnál kanalazzunk gombát a lencsére, szórjuk meg friss petrezselyemmel és kínáljunk mellé pirított kovászos kenyeret.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Marhahúsos-lencsés lasagne
Kevesebb hús, több lencse! Ráadásként kevesebb zsír, több rost és fehérje van ebben az egészen elképesztően finom lasagna-ban.
Vegetáriánus lencseburger
Kísérlezető kedvűek figyelem! A hús helyett néha érdemes zöldségpogácsára váltani, például erre a vö...
Gazdag lencseleves
Tartalmas leves rengeteg zöldséggel és tápláló lencsével. Hűvös téli estéken vagy böjti időszakban t...