Áztatott száraz lencse, Ivóvíz, Étkezési só, Antioxidáns: aszkorbinsav, Szilárdító anyag: kalcium-klorid (E509), Természetes aroma (ZELLER)
Tartalmaz Zellert.
100g | adagonként 130g | |
---|---|---|
Energia (kJ) | 446 kJ | 575 kJ |
Energia (kcal) | 106 kcal | 136 kcal |
Zsír (g) | 0,7 g | 0,9 g |
- amelyből telített zsírsavak (g) | 0,1 g | 0,1 g |
Szénhidrát (g) | 14 g | 18 g |
- amelyből cukrok (g) | 0,5 g | 0,7 g |
Rost (g) | 4,7 g | 6,1 g |
Fehérje (g) | 8,5 g | 11 g |
Só (g) | 0,51 g | 0,66 g |
Száraz, hűvös helyen tárolja! Felbontás után a zöldséget tegye tiszta, zárható edénybe, tárolja hűtőszekrényben max. 4°C-on, és 2 napon belül fogyassza el!
Fedezze fel receptjeinket
Meleg lencsesaláta sült céklával
Télen sem kell lemondanunk a salátáról! Készítsünk sütőben sült édes gyökérzöldségeket lencsével, sós-krémes fetával, mandulával és zöldfűszeres joghurttal tálalva. Egészséges és jóleső zöldséges recept, amellyel feltölthetjük a vitaminkészletünket.
Hideg lencsesaláta fetával
A nyári forróság ellenére melegen ajánlott ez a könnyű, egészséges és gyorsan elkészíthető saláta recept, amit akár főételként is fogyaszthatunk - a lencse és a feta megfelelően tartalmassá és laktatóvá teszi.
Kókusztejes lencseleves házi lepénykenyérrel
A hideg kiváló ellenszere ez a gyömbéres, chilis, kókusztejes lencseleves recept, amit spenóttal, krumplival és koktélparadicsommal tehetünk még tartalmasabbá. Mellé frissen sült házi lepénykenyeret kínáljunk.