Tartalmas leves rengeteg zöldséggel és tápláló lencsével. Hűvös téli estéken vagy böjti időszakban tökéletes választás ez az ízekben gazdag, kiadós fogás, amit konyhai kezdők is könnyen elkészíthetnek.
Könnyű
4 személy
40 perc
30 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur lencse
1 vöröshagyma
1 répa
1 fehérrépa
3 gerezd fokhagyma
3 paradicsom
100 g bébi spenót
1 csokor petrezselyem
2-3 ág friss kakukkfű
1,5 l víz vagy alaplé
olívaolaj
só
bors
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur lencse
1 vöröshagyma
1 répa
1 fehérrépa
3 gerezd fokhagyma
3 paradicsom
100 g bébi spenót
1 csokor petrezselyem
2-3 ág friss kakukkfű
1,5 l víz vagy alaplé
olívaolaj
só
bors
Termékajánlatunk a recepthez
Vapeur lencse
lépés 1
Egy edényben melegítsünk olajat és adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, a felkarikázott répát és a fehérrépát, és kb. 5 percig pároljuk őket.
lépés 2
Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és a felkockázott paradicsomot, és pároljuk tovább pár percig.
lépés 3
Öntsük hozzá a leszűrt lencsét és az alaplevet, majd sózzuk, borsozzuk és szórjuk bele a kakukkfüvet.
lépés 4
Ha felforrt, kis lángon forraljuk 20 percig.
lépés 5
Végül adjuk hozzá a spenótleveleket. Tálalásnál szórjuk meg petrezselyemmel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Marhahúsos-lencsés lasagne
Kevesebb hús, több lencse! Ráadásként kevesebb zsír, több rost és fehérje van ebben az egészen elképesztően finom lasagna-ban.
Vegetáriánus lencseburger
Kísérlezető kedvűek figyelem! A hús helyett néha érdemes zöldségpogácsára váltani, például erre a vö...
Lencsesaláta grillezett padlizsánnal és ...
A grill partik legfinomabb receptje lehet ez a teljesértékű saláta recept krémesre sült padlizsán sz...