Leveles tésztából készült háromszög alakú batyu recept darált húsos, gombás-babos töltelékkel. Tökéletes piknikre vagy uzsonnára, mivel jól szállítható. Friss salátával kiegészítve könnyű vacsorának is kiváló. Elkészítésében a gyerekek is segédkezhetnek.
Közepes nehézségű
4 személy
40 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Vörösbab konzerv
1 üveg Bonduelle Prémium Szeletelt Gombafejek
20 dkg darált sertéshús
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
cayenne bors
1 tojássárgája
1 egész tojás
1 csokor petrezselyem
2 csomag leveles tészta
fekete szezámmag
só
bors
olaj
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Vörösbab konzerv
1 üveg Bonduelle Prémium Szeletelt Gombafejek
20 dkg darált sertéshús
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
cayenne bors
1 tojássárgája
1 egész tojás
1 csokor petrezselyem
2 csomag leveles tészta
fekete szezámmag
só
bors
olaj
Termékajánlatunk a recepthez
Prémium szeletelt csiperkegomba
Vapeur gőzben párolt vörösbab
lépés 1
Egy serpenyőben dinszteljük meg egy kevés olajon az apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a húst, az apróra vágott fokhagymát, a cayenne borsot, sózzuk és borsozzuk és pirítsuk készre.
lépés 2
Egy tálban keverjük össze a húsos keveréket a leszűrt gombával és a vörösbabbal, majd adjuk hozzá a tojássárgáját és az apróra vágott petrezselymet is. Sózzuk, borsozzuk, majd keverjük össze alaposan.
lépés 3
A leveles tésztát görgessük ki és vágjuk 15x15 cm-es négyzeteket belőle.
lépés 4
Tegyünk egy-két evőkanálnyit a tészta közepére a töltelékből, majd hajtsuk félbe és nyomkodjuk le a széleit. A tetejét kenjünk meg a felvert egész tojással.
lépés 5
Végül szórjuk meg fekete szezámmaggal és süssük 180 fokon, ameddig aranybarna lesz.
lépés 6
Amíg sülnek a batyuk, készítsük el a második adagot is a másik levelestésztából. 12 db töltött batyut kapunk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Sós galette zöldborsóval és kecskesajtta...
A sós, felhajtogatott szélű francia pite receptbe most gomba, spenót és zöldborsó kerül, kiegészítve édes ízű karamellizált hagymával. A végeredményt pedig a tetejére került tükörtojással koronázzuk meg.
Vegetáriánus padlizsán-lencse-gomba Mous...
Mit szólnánk egy hús nélküli muszaka változathoz? A gomba és a lencse találkozása bizonyára megörven...
Gombás-spenótos lasagne
Kiadós fogás, emellett gyerekbarát is, hiszen a krémes, besamel mártással készült lasagne-nak senki ...