A csevapcsicsa a grillszezon egyik kedvenc receptje, és akár szabad tűzön, akár grillserpenyőben is elkészíthető. Mellé friss-savanykás lilahagyma salátát, chilis vagy barbeque-s babpürét és kenyeret kínáljunk.
Közepes nehézségű
4 személy
50 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Bon Menu Barbeque vörösbab
30 dkg darált marhahús
30 dkg darált sertéshús
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
½ tk. szódabikarbóna
1 tk. pirospaprika
1 tk. friss kakukkfű
1 kis csokor petrezselyem
3 lilahagyma
3 ek. cukor
1,5 dl almaecet
2 dl víz
só
bors
fa nyársak
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Bon Menu Barbeque vörösbab
30 dkg darált marhahús
30 dkg darált sertéshús
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
½ tk. szódabikarbóna
1 tk. pirospaprika
1 tk. friss kakukkfű
1 kis csokor petrezselyem
3 lilahagyma
3 ek. cukor
1,5 dl almaecet
2 dl víz
só
bors
fa nyársak
Termékajánlatunk a recepthez
Bon Menu Barbeque vörösbab barbeque mártásban
lépés 1
Keverjük össze a kétféle darált húst a nagyon apróra vágott hagymával, a reszelt fokhagymával, szódabikarbónával, pirospaprikával, kakukkfűvel és sózzuk, borsozzuk. Jól keverjük össze és tegyük hűtőbe akár egész éjszakára (de minimum 1 órára).
lépés 2
A lilahagymát vágjuk fel vékonyan és tegyük egy tálba. A cukrot oldjuk fel az ecetben, sózzuk és adjuk hozzá a vizet, majd öntsük a hagymára és hagyjuk állni ½-1 órát.
lépés 3
A húsból formázzunk kis kolbászokat, majd húzzuk a nyársra. Forró grillen vagy grill serpenyőben süssük meg őket kb. 15-20 perc alatt, közben forgassuk.
lépés 4
A Bon Menu Barbeque-t tegyük késes robotgépbe és pürésítsük, majd keverjük bele a vágott petrezselymet.
lépés 5
Tálaláskor tegyünk pár nyársat a tányérokra, rakjunk mellé a hagymasalátából és pár kanállal a krémes babpüréből. Egy szelet jófajta kovászos kenyérrel egészítsük ki a tálat.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Húsvéti sonkaleves buggyantott tojással
Kiadós, ízletes leves recept a húsvéti sonka főzőlevének felhasználásával, rengeteg zöldséggel és fehérbabbal, de a maradék sonkából is tehetünk bele. Tálaláskor buggyantott tojást helyezzünk a tetejére, és friss kenyeret kínáljunk mellé.
Grillezett lazac cukkinis-zöldbabos salá...
A lazac gyorsan elkészül, a citromos zöldfűszeres marinádnak köszönhetően pedig friss és zamatos les...
Egyedényes babos tészta
Krémes tészta fehérbabbal és brokkolival, amelynek különlegessége, hogy az egész étel egyetlen lábos...