Avokádós-nyers spenótos, zöld színű hummusz zöldfűszerekkel. Különleges szín- és ízélményt kínáló recept a kánikulai napokra. Fogyasszuk zöldséghasábokkal vagy tortilla chips-el, sós krékerrel.
Könnyű
15 perc
Hozzávalók
1 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
1 avokádó
1 csomag bébispenót
1 gerezd fokhagyma
1 marék koriander
1 tk. tahini
½ lime
1 marék kesudió
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 1 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
1 avokádó
1 csomag bébispenót
1 gerezd fokhagyma
1 marék koriander
1 tk. tahini
½ lime
1 marék kesudió
só
bors
olívaolaj
lépés 1
Az avokádót vágjuk ketté, magját távolítsuk el és kanalazzuk ki a húsát.
lépés 2
Tegyük robotgépbe és adjuk hozzá a többi hozzávalót is: a csicseriborsót, a bébi spenótot, a darabolt fokhagymát, a koriandert (egy keveset rakjunk félre a tálaláshoz), 1 evőkanál olívaolajat és a lime levét. Sózzuk, borsozzuk.
lépés 3
Ha nehézkesen viszi a gép, néha keverjük át a krémet és egy kevés vízzel lazítsunk az állagán.
lépés 4
Kóstoljuk meg, ha szükséges még sózzuk, borsozzuk vagy adjunk hozzá kevés lime levet.
lépés 5
Tálaláskor locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal, szórjuk meg durvára vágott kesudióval és a korianderrel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Portugál csicseriborsós tonhalsaláta
Portugál ihletésű friss saláta recept csicseriborsóval, tonhallal, keménytojással, koktélparadicsommal, olajbogyóval és citromos-olívaolajos öntettel, amely ropogós héjú kenyérrel kitűnő nyári ebéd lehet.
Avokádós csicseriborsó mártogatós
Gyönyörű színű, különösen krémes mártogatós recept avokádóval, csicseriborsóval, lime-mal és koriand...
Grillezett halloumi nektarinos csicserib...
Egy nagyon friss és különleges saláta recept, amely jó opció vegetáriánus vendégeknek, de könnyű nyá...