Grillezett halloumi nektarinos csicseriborsó salátával

Egy nagyon friss és különleges saláta recept, amely jó opció vegetáriánus vendégeknek, de könnyű nyári vacsorának is ideális. A grillezett, sós halloumi sajt és az édes, lédús őszibarack nagyon harmonikus és látványos alapot ad, amelyre egy pikánsabb mentás-mézes-chilis dresszing kerül.
Könnyű
2 személy
25 perc
Hozzávalók
2 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

2 őszibarack vagy nektarin

1 doboz halloumi sajt

2 szívsaláta

1 marék rukkola

5 dkg fenyőmag

1 lime

1 kis marék mentalevél

1 ek. méz

olívaolaj



bors
hozzávalók 2 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

2 őszibarack vagy nektarin

1 doboz halloumi sajt

2 szívsaláta

1 marék rukkola

5 dkg fenyőmag

1 lime

1 kis marék mentalevél

1 ek. méz

olívaolaj



bors

Termékajánlatunk a recepthez

Vapeur csicseriborsó
  1. lépés 1
    Vágjuk fel a halloumi sajtot és az őszibarackot vastagabb szeletekre és kevés olívaolajon grillezzük meg őket.
  2. lépés 2
    A fenyőmagot száraz serpenyőben pirítsuk meg.
  3. lépés 3
    Keverjük össze a lime levét az olívaolajjal, adjuk hozza az apróra vágott mentát, a mézet, sót és borsot és keverjük homogénre.
  4. lépés 4
    A szívsalátát bontsuk leveleire, adjuk hozzá a rukkolát és a Bonduelle Vapeur csicseriborsót, majd halmozzuk rá a grillezett sajtot és őszibarackot, végezetül locsoljuk meg az öntettel és szórjuk meg a fenyőmaggal.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Portugál csicseriborsós tonhalsaláta

    Portugál ihletésű friss saláta recept csicseriborsóval, tonhallal, keménytojással, koktélparadicsommal, olajbogyóval és citromos-olívaolajos öntettel, amely ropogós héjú kenyérrel kitűnő nyári ebéd lehet.

  • Zöld spárga saláta csicseriborsóval

    Zöldséghámozóval vékony csíkokra vágott nyers zöld spárga az alapja ennek a salátának, amibe még csicseriborsó, pisztácia, rukkola és feta kerül. Mindez egy citromos-olívaolajos dresszinggel átforgatva látványos és izgalmas recept, a nyers spárga pedig így elkészítve remek kulináris élmény.

  • Csípős grillkolbász mentás csicseriborsó salátával

    A kovászos uborkán és a kenyéren túl is van élet! Fogyasszuk a pikáns grill kolbászokat könnyű salátával tálalva. A csicseriborsó mellé kerül üdítő menta és petrezselyem, újhagyma és paradicsom párosa került a receptbe.