Zöld spárga saláta csicseriborsóval
Zöldséghámozóval vékony csíkokra vágott nyers zöld spárga az alapja ennek a salátának, amibe még csicseriborsó, pisztácia, rukkola és feta kerül. Mindez egy citromos-olívaolajos dresszinggel átforgatva látványos és izgalmas recept, a nyers spárga pedig így elkészítve remek kulináris élmény.
Könnyű
2 személy
25 perc
Hozzávalók
2 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
½ csomag zöldspárga
100 g feta
50 g rukkola
50 g pisztácia
1 citrom
1 gerezd fokhagyma
1 tk. méz
olívaolaj
só
bors
½ csomag zöldspárga
100 g feta
50 g rukkola
50 g pisztácia
1 citrom
1 gerezd fokhagyma
1 tk. méz
olívaolaj
só
bors
hozzávalók 2 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
½ csomag zöldspárga
100 g feta
50 g rukkola
50 g pisztácia
1 citrom
1 gerezd fokhagyma
1 tk. méz
olívaolaj
só
bors
½ csomag zöldspárga
100 g feta
50 g rukkola
50 g pisztácia
1 citrom
1 gerezd fokhagyma
1 tk. méz
olívaolaj
só
bors
- lépés 1Vágjuk le a spárga fás végeit, majd egy zöldséghámozóval vágjunk belőle szalagokat és tegyük egy salátás tálba.
- lépés 2Adjuk hozzá a csicseriborsót, a rukkolát és a morzsolt fetát.
- lépés 3Vágjuk durvára a pisztáciát és adjuk a többi hozzávalóhoz.
- lépés 4Keverjünk ki 3 ek. citromlevet a mézzel és reszeljük bele a fokhagymát. Vékony sugárban öntsük hozzá kevergetés mellett az olívaolajat, majd sózzuk, borsozzuk és öntsük a salátára. Keverjük jól össze és tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Grillezett halloumi nektarinos csicseriborsó salátával
Egy nagyon friss és különleges saláta recept, amely jó opció vegetáriánus vendégeknek, de könnyű nyári vacsorának is ideális. A grillezett, sós halloumi sajt és az édes, lédús őszibarack nagyon harmonikus és látványos alapot ad, amelyre egy pikánsabb mentás-mézes-chilis dresszing kerül.
Portugál csicseriborsós tonhalsaláta
Portugál ihletésű friss saláta recept csicseriborsóval, tonhallal, keménytojással, koktélparadicsommal, olajbogyóval és citromos-olívaolajos öntettel, amely ropogós héjú kenyérrel kitűnő nyári ebéd lehet.
Grillezett zöldségek csicseriborsóval
Színes, különböző formájú és méretű grillezett zöldségek, csicseriborsóval megszórva és egy fantasztikusan ízletes chimichurri szósszal meglocsolva - ez a vibráló ízű, szemet gyönyörködtető saláta recept bármelyik nyári grill asztal főszereplője lehet.
Fedezze fel ezt is...