Sütőben sült színes kaliforniai paprikák, a fokhagymás, chilis, fűszeres harissa pasztával átforgatott sütőtökös-hajdinás Cerealival és csicseriborsóval töltve. Reszelt citromhéj, kevés citromlé és friss petrezselyem tökéletesíti az ízeket a receptben. Opcionálisan kerülhet a tetejére sajt is.
Közepes nehézségű
3-6 személy
30 perc
30 perc
Hozzávalók
1 személyre
1 zacskó Bonduelle Cereali sütőtök és hajdina keverék
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
1 piros kaliforniai paprika
1 sárga kaliforniai paprika
1 zöld kaliforniai paprika
8-10 szem koktélparadicsom
2 gerezd fokhagyma
1 citrom
1 csokor petrezselyem
6 dkg cheddar
2 tk. harissa
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 1 személyre
1 zacskó Bonduelle Cereali sütőtök és hajdina keverék
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
1 piros kaliforniai paprika
1 sárga kaliforniai paprika
1 zöld kaliforniai paprika
8-10 szem koktélparadicsom
2 gerezd fokhagyma
1 citrom
1 csokor petrezselyem
6 dkg cheddar
2 tk. harissa
só
bors
olívaolaj
Termékajánlatunk a recepthez
Vapeur csicseriborsó
Cereali sütőtök és hajdina keverék
lépés 1
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
lépés 2
Egy serpenyőben hevítsünk olajat és dobjuk rá az apróra vágott fokhagymát, pár perc után adjuk hozzá a megfelezett koktélparadicsomot és harissát, és nagy lángon kevergessük.
lépés 3
Adjuk hozzá a sütőtök és hajdina keveréket és a csicseriborsó konzervet, sózzuk, borsozzuk és forrósítsuk össze.
lépés 4
Reszeljük bele a citrom héját, facsarjuk bele fél citrom levét és keverjük bele az apróra vágott petrezselymet is (a tálaláshoz tegyünk félre egy keveset).
lépés 5
A paprikákat vágjuk félbe és magozzuk ki. Locsoljuk meg kevés olívaolajjal és kissé sózzuk, borsozzuk a belsejüket.
lépés 6
Halmozzunk a paprikafelekre a töltelékből, majd tepsire téve, süssük őket 25-30 percig. Mielőtt letelik a sütési idő, pár perccel hamarabb szórjuk meg reszelt cheddarral és toljuk vissza, hogy a sajt ráolvadjon.
lépés 7
Forrón tálaljuk, a maradék petrezselyemmel megszórva.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Sajtos-paradicsomszószos csőben sült fus...
Ízletes fokhagymás-olívaolajos paradicsomszósszal, kétféle sajttal és olajbogyóval, valamint szárított sonkával készül, sütőben sütve ez a finom és tartalmas fogás. Tökéletes lehet sietős hétköznapi vacsorának vagy másnapra a munkahelyi ebédlőasztalra.
Pulyka csevap kukoricás bulgur salátával
A csevapcsicsa pulykahúsból készült változata tökéletes nyári recept, amely serpenyőben, de grillezv...
Bon Menu Marocco Csicseriborsó fűszeres ...
Süssük meg a csirkemellet fűszerekkel, szedjük szét villával kisebb darabokra, majd melegítsük össze...