Tartalmas leves recept tele friss zöldséggel, zellerzölddel, ami a konzerv babnak köszönhetően gyorsan elkészül. Egy kanál tejföllel és pirospaprikával meghintve még nagyszerűbb fogást kapunk.
Közepes nehézségű
4 személy
45 perc
25 perc
Olcsó
Hozzávalók
4 személyre
2 doboz Bonduelle vörösbab konzerv
2 szál angol zeller 2 sárgarépa
2 fehérrépa
5 szem koktélparadicsom
1 közepes vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
petrezselyem
1 liter zöldségalaplé vagy víz
só
bors
olívaolaj
tejföl
füstölt pirospaprika
hozzávalók 4 személyre
2 doboz Bonduelle vörösbab konzerv
2 szál angol zeller 2 sárgarépa
2 fehérrépa
5 szem koktélparadicsom
1 közepes vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
petrezselyem
1 liter zöldségalaplé vagy víz
só
bors
olívaolaj
tejföl
füstölt pirospaprika
Termékajánlatunk a recepthez
Vörösbab
lépés 1
Vágjuk apóra a hagymát és dinszteljük meg az olívaolajon, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát is.
lépés 2
Karikázzuk fel a sárga- és fehérrépát, szeleteljük az angol zellert, felezzük meg a koktélparadicsomokat és dobjuk őket a hagymához, pár percig pirítsuk őket együtt, majd öntsük hozzá a babot is.
lépés 3
Öntsük fel az alaplével/vízzel, sózzuk, borsozzuk és főzzük kb. 25 percig, ameddig megpuhulnak a zöldségek.
lépés 4
Vágjuk apróra a petrezselymet és szórjuk meg vele a levest, de már ne főzzük.
lépés 5
Tálaljuk a levest, majd kanalazzunk rá tejfölt és szórjuk meg egy kevés füstölt pirospaprikával.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Tavaszi rizottó
Olaszországban tavasszal zsenge zöldségeket - többnyire borsót, spárgát vagy sárgarépát - tesznek a rizottóba, hogy minél színesebb legyen az étel.
Mexikói csirke pikánsan
Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban k...
Darált húsos, gombás-babos töltött batyu
Leveles tésztából készült háromszög alakú batyu recept darált húsos, gombás-babos töltelékkel. Tökél...