Olaszországban tavasszal zsenge zöldségeket - többnyire borsót, spárgát vagy sárgarépát - tesznek a rizottóba, hogy minél színesebb legyen az étel.
Közepes nehézségű
4 személy
30 perc
20 perc
Hozzávalók
4 személyre
12 db zöld spárga
500 g borsó
1 sárgarépa
1 cukkini
1 szárzeller
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek. olívaolaj
300 g rizottó rizs
10 ml fehérbor
1 babérlevél
1 l zöldség alaplé
60 g vaj
50 g parmezán
só, bors
hozzávalók 4 személyre
12 db zöld spárga
500 g borsó
1 sárgarépa
1 cukkini
1 szárzeller
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek. olívaolaj
300 g rizottó rizs
10 ml fehérbor
1 babérlevél
1 l zöldség alaplé
60 g vaj
50 g parmezán
só, bors
lépés 1
Készítsük elő a zöldségeket. Hámozzunk meg 12 db zöld spárgát, fejtsünk le 500 g borsót (fagyasztottat is használhatunk), mossunk meg és vágjunk apróra 1 db sárgarépát, valamint 1 db cukkinit és 1 szárzellert. Aprítsunk fel 1 nagyobb hagymát és 1 gerezd fokhagymát.
lépés 2
Forrósítsunk fel 2 evőkanál olívaolajat. A spárga kivételével pirítsuk meg a zöldségeket, majd öntsünk hozzá 300 g Arborio rizst.
lépés 3
Öntsük fel 10 ml fehérborral és tegyünk bele egy babérlevelet. Hagyjuk, hogy a bor elpárologjon. Adjuk hozzá a borsót, 1 liter zöldség alaplevet, végül a spárgát, és főzzük 13–15 percig.
lépés 4
Vegyük le az edényt a tűzhelyről, adjunk hozzá 60 g kockára vágott hideg vajat és 50 g reszelt parmezánt. Fedjük le pár percre, majd erőteljes mozdulatokkal keverjük össze a rizst. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.
lépés 5
Leveses tálban, extra parmezánnal tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Zöldborsós kagylótészta citrusos morzsáv...
Zöldséges, zöldfűszeres tészta különlegesen finom ízét a citromnak köszönheti, amely nemcsak kihozza az ízeket, hanem frissességet kölcsönöz a receptnek.
Kókuszos-sárgarépás golyók
Ezek a kókuszreszelékből, sárgarépából és tojásfehérjéből álló gluténmentes falatkák a legtöbb karác...
Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojássa...
Vitaminokban gazdag, újhullámos főzelék, amely után mindenki vágyakozik a tél végén. Könnyű recept, ...