Vitaminokban gazdag, újhullámos főzelék, amely után mindenki vágyakozik a tél végén. Könnyű recept, ráadásul gluténmentes is, mivel liszt nélkül készül. A kész művet pedig ízlés szerint egy-egy buggyantott tojással koronázhatjuk meg.
Olívaolaj és vaj keverékén pároljuk meg a felkarikázott újhagymát és az apróra vágott fokhagymát, majd adjuk hozzá a zöldségkeveréket és a kockára vágott karalábét.
lépés 2
Öntsük fel a tejjel, majd óvatosan forraljuk fel. Ezután adjuk hozzá a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk, újra forraljuk fel és főzzük pár percig.
lépés 3
Egy kis tálkában két evőkanálnyi kukoricakeményítőhöz adjunk egy kis hideg vizet és keverjük csomómentesre. Öntsük a főzelékhez – közben folyamatosan keverjük - és főzzük össze, ameddig besűrűsödik. Ezután dobjunk bele a vajat is és keverjük el.
lépés 4
A buggyantott tojáshoz forraljuk vizet egy kisebb lábosban, majd vegyünk vissza a hőfokot egészen alacsonyra, hogy éppen csak gyöngyözzön a víz. A tojásokat egyesével főzzük meg: üssük egy kis tálkába a tojást, majd óvatosan, a víz tetejének közvetlen közeléből óvatosan csúsztassuk a tojást a vízbe. Főzzük pontosan 3 percig, majd egy szűrőkanál segítségével emeljük ki. Tegyünk így a többi 3 tojással is.
lépés 5
Tálaláskor szórjunk a főzelékre frissen vágott petrezselymet és helyezzük a tetejére a buggyantott tojást.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Karfiolos zöldségfasírt narancsos lilaká...
Karfiolos zöldségfasírt recept friss, vitamindús, roppanós lilakáposzta salátával, amit naranccsal, répacsíkokkal és aszalt vörösáfonyával tehetünk még kiegyensúlyozottabbá. Igazi téli fogás, amely mégis könnyű és egészséges.
Aranyszínű sültkarfiol saláta lencsével
Gyönyörű színű saláta recept a különleges ízek kedvelőinek! Kurkumás-currys sült karfiolrózsák lencs...
Pestos orecchiette zöldborsóval és bacon...
A különleges formájú orecchiette remekül felveszi a klasszikus bazsalikom pestot, mélyedéseiben pedi...