Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojással
1/2 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
1 fej karalábé
3 szál újhagyma
4 friss tojás
1 csokor petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
½ l tej
3 dkg vaj
olívaolaj
2 ek kukoricakemenyítő
só
bors
1/2 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
1 fej karalábé
3 szál újhagyma
4 friss tojás
1 csokor petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
½ l tej
3 dkg vaj
olívaolaj
2 ek kukoricakemenyítő
só
bors
- lépés 1Olívaolaj és vaj keverékén pároljuk meg a felkarikázott újhagymát és az apróra vágott fokhagymát, majd adjuk hozzá a zöldségkeveréket és a kockára vágott karalábét.
- lépés 2Öntsük fel a tejjel, majd óvatosan forraljuk fel. Ezután adjuk hozzá a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk, újra forraljuk fel és főzzük pár percig.
- lépés 3Egy kis tálkában két evőkanálnyi kukoricakeményítőhöz adjunk egy kis hideg vizet és keverjük csomómentesre. Öntsük a főzelékhez – közben folyamatosan keverjük - és főzzük össze, ameddig besűrűsödik. Ezután dobjunk bele a vajat is és keverjük el.
- lépés 4A buggyantott tojáshoz forraljuk vizet egy kisebb lábosban, majd vegyünk vissza a hőfokot egészen alacsonyra, hogy éppen csak gyöngyözzön a víz. A tojásokat egyesével főzzük meg: üssük egy kis tálkába a tojást, majd óvatosan, a víz tetejének közvetlen közeléből óvatosan csúsztassuk a tojást a vízbe. Főzzük pontosan 3 percig, majd egy szűrőkanál segítségével emeljük ki. Tegyünk így a többi 3 tojással is.
- lépés 5Tálaláskor szórjunk a főzelékre frissen vágott petrezselymet és helyezzük a tetejére a buggyantott tojást.
Karfiolos zöldségfasírt narancsos lilakáposzta salátával
Karfiolos zöldségfasírt recept friss, vitamindús, roppanós lilakáposzta salátával, amit naranccsal, répacsíkokkal és aszalt vörösáfonyával tehetünk még kiegyensúlyozottabbá. Igazi téli fogás, amely mégis könnyű és egészséges.
Aranyszínű sültkarfiol saláta lencsével
Gyönyörű színű saláta recept a különleges ízek kedvelőinek! Kurkumás-currys sült karfiolrózsák lencsével, quinoával, tahinis-citromos öntettel, petrezselyemmel és gyorsan savanyított lilahagymával. Önálló fogásként is megállja a helyét.
Pestos orecchiette zöldborsóval és baconnel
A különleges formájú orecchiette remekül felveszi a klasszikus bazsalikom pestot, mélyedéseiben pedig jól megülnek a kis zöldborsó szemek. Az apró brokkolirózsák és a sós-ropogós bacon darabkák remekül kiegészítik a receptet, emellett a koktélparadicsom édessége plusz élményt ad a fogásnak.