Ezek a kókuszreszelékből, sárgarépából és tojásfehérjéből álló gluténmentes falatkák a legtöbb karácsonyi süteménnyel ellentétben pillanatok alatt elkészülnek!
Könnyű
4 személy
30 perc
20 perc
Hozzávalók
Hozzávalók
4 személyre
200 g kókuszreszelék
100 g reszelt sárgarépa
75 g cukor vagy kókuszcukor
4 tojásfehérje
fahéj, gyömbér, szerecsendió vagy mézeskalács fűszerkeverék
1 csipet só
hozzávalók 4 személyre
200 g kókuszreszelék
100 g reszelt sárgarépa
75 g cukor vagy kókuszcukor
4 tojásfehérje
fahéj, gyömbér, szerecsendió vagy mézeskalács fűszerkeverék
1 csipet só
lépés 1
Melegítsük elő a sütőt 170°-ra. Keverjük össze egy tálban a fűszereket és a kókuszreszeléket. Adjuk hozzá a sárgarépát, cukrot, sót és tojásfehérjét.
lépés 2
Formázzunk a masszából kb 20 db golyót és helyezzük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire egymástól egyenlő távolságra.
lépés 3
15-20 perc alatt süssük aranybarnára a golyókat. Kóstolás előtt hagyjuk kihűlni. Fémdobozban 5 napig tárolhatók.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Hot dog sárgarépából
Kolbász vagy sárgarépa? Vegetáriánusok esetében nem kérdés, ha pedig flexitariánusok vagyunk, ezúttal merjük kipróbálni a 100%-ban növényi hot dog-ot! Minden sárgarépa rajongónak kötelező, és azoknak is, akiket eddig a virslis-kolbászos verzió ejtett rabul.
Spárgás-sonkás pite bébirépával
Gyors vacsorának vagy vendégváró falatoknak is ideális ez a sonkás pite, amely igazán szezonális a f...
Tavaszi rizottó
Olaszországban tavasszal zsenge zöldségeket - többnyire borsót, spárgát vagy sárgarépát - tesznek a ...