1. >Receptek
  2. >Kókuszos-sárgarépás golyók

Kókuszos-sárgarépás golyók

Ezek a kókuszreszelékből, sárgarépából és tojásfehérjéből álló gluténmentes falatkák a legtöbb karácsonyi süteménnyel ellentétben pillanatok alatt elkészülnek!
Könnyű
4 személy
30 perc
20 perc
Hozzávalók
Hozzávalók
4 személyre
200 g kókuszreszelék

100 g reszelt sárgarépa

75 g cukor vagy kókuszcukor

4 tojásfehérje

fahéj, gyömbér, szerecsendió vagy mézeskalács fűszerkeverék

1 csipet só
hozzávalók 4 személyre
200 g kókuszreszelék

100 g reszelt sárgarépa

75 g cukor vagy kókuszcukor

4 tojásfehérje

fahéj, gyömbér, szerecsendió vagy mézeskalács fűszerkeverék

1 csipet só
  1. lépés 1
    Melegítsük elő a sütőt 170°-ra. Keverjük össze egy tálban a fűszereket és a kókuszreszeléket. Adjuk hozzá a sárgarépát, cukrot, sót és tojásfehérjét.
  2. lépés 2
    Formázzunk a masszából kb 20 db golyót és helyezzük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire egymástól egyenlő távolságra.
  3. lépés 3
    15-20 perc alatt süssük aranybarnára a golyókat. Kóstolás előtt hagyjuk kihűlni. Fémdobozban 5 napig tárolhatók.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Hot dog sárgarépából

    Kolbász vagy sárgarépa? Vegetáriánusok esetében nem kérdés, ha pedig flexitariánusok vagyunk, ezúttal merjük kipróbálni a 100%-ban növényi hot dog-ot! Minden sárgarépa rajongónak kötelező, és azoknak is, akiket eddig a virslis-kolbászos verzió ejtett rabul.

  • Spárgás-sonkás pite bébirépával

    Gyors vacsorának vagy vendégváró falatoknak is ideális ez a sonkás pite, amely igazán szezonális a f...

  • Tavaszi rizottó

    Olaszországban tavasszal zsenge zöldségeket - többnyire borsót, spárgát vagy sárgarépát - tesznek a ...