Spárgás-sonkás pite bébirépával
Gyors vacsorának vagy vendégváró falatoknak is ideális ez a sonkás pite, amely igazán szezonális a friss spárgának köszönhetően. Zöldsalátával fogyasztva verhetetlen fogás.
Könnyű
4 személy
30 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle bébirépa
1 csomag zöld spárga
1 csomag leveles tészta
1 doboz mascarpone
5 dkg parmezán
10 dkg feketeerdei sonka vagy prosciutto
1 tojás
1 citrom héja és leve
olívaolaj
só
bors
snidling
1 csomag zöld spárga
1 csomag leveles tészta
1 doboz mascarpone
5 dkg parmezán
10 dkg feketeerdei sonka vagy prosciutto
1 tojás
1 citrom héja és leve
olívaolaj
só
bors
snidling
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle bébirépa
1 csomag zöld spárga
1 csomag leveles tészta
1 doboz mascarpone
5 dkg parmezán
10 dkg feketeerdei sonka vagy prosciutto
1 tojás
1 citrom héja és leve
olívaolaj
só
bors
snidling
1 csomag zöld spárga
1 csomag leveles tészta
1 doboz mascarpone
5 dkg parmezán
10 dkg feketeerdei sonka vagy prosciutto
1 tojás
1 citrom héja és leve
olívaolaj
só
bors
snidling
- lépés 1Keverjük ki a mascarponéval az apróra vágott snidling felét, a tojást és a reszelt parmezánt, majd sózzuk, borsozzuk és reszeljük bele a citrom héját is.
- lépés 2Terítsük ki egy tepsire a leveles tésztát és kenjük meg a mascarponés krémmel, de a szélektől hagyjunk kb. 1 cm-t szabadon.
- lépés 3A spárgák fás végeit vágjuk le, egy tálban locsoljuk meg kevés olívaolajjal és citromlével, sózzuk és borsozzuk, majd helyezzük őket egymás mellé a mascarponés krémbe. Sütés előtt a pitét is locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal.
- lépés 4Tegyük a tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe és 10 perc után vegyük ki, dobjuk rá a leszűrt Bonduelle bébirépákat, majd süssük tovább, ameddig a tészta széle aranybarna lesz.
- lépés 5Tálalásnál tépkedjük a sonkát a pite tetejére, majd szórjuk meg a maradék apróra vágott snidlinggel és kínáljunk hozzá friss zöldsalátát.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Kókuszos-sárgarépás golyók
Ezek a kókuszreszelékből, sárgarépából és tojásfehérjéből álló gluténmentes falatkák a legtöbb karácsonyi süteménnyel ellentétben pillanatok alatt elkészülnek!
Cukkini-sárgarépa melegszendvics
A francia croque-monsieur vagy croque-madame akár zöldségekkel is elkészíthető! A vékonyra reszelt sárgarépa és cukkini új szintre emeli ezt a melegszendvicset. Olyan finom, hogy máskor is biztosan kipróbálnánk.
Sárgarépás gofri lágytojással
A brunch az angol breakfast (reggeli) és a lunch (ebéd) összevonásából született, amely a késő délelőtti étkezéseket jelöli és egyaránt tartalmazhat sós és édes ételeket. Mi lehetne ennél ideálisabb villásreggeli recept, mint ez a sárgarépás gofri lágytojással?
Fedezze fel ezt is...