1. >Receptek
  2. >Hot dog sárgarépából

Hot dog sárgarépából

Kolbász vagy sárgarépa? Vegetáriánusok esetében nem kérdés, ha pedig flexitariánusok vagyunk, ezúttal merjük kipróbálni a 100%-ban növényi hot dog-ot! Minden sárgarépa rajongónak kötelező, és azoknak is, akiket eddig a virslis-kolbászos verzió ejtett rabul.
Könnyű
4 személy
20 perc
20 perc
Hozzávalók
Hozzávalók
4 személyre
4 sárgarépa

4 hot dog zsemle

5 cl szójaszósz

1 tk méz

1 ek paradicsompüré

1 vöröshagyma

napraforgó olaj
hozzávalók 4 személyre
4 sárgarépa

4 hot dog zsemle

5 cl szójaszósz

1 tk méz

1 ek paradicsompüré

1 vöröshagyma

napraforgó olaj
  1. lépés 1
    Hámozzunk meg 4 gyönyörű sárgarépát. Vágjuk félbe őket úgy, hogy könnyen illeszkedjenek a hot-dog zsemlébe, és lekerekítsük le a végüket, hogy kolbásznak tűnjenek.
  2. lépés 2
    Vegyünk egy serpenyőt, amelyben minden sárgarépa elfér fektetve. Forraljunk fel 15 cl víz, 5 cl szójaszósz, 1 tk méz és 1 ek paradicsompüré keverékét.
  3. lépés 3
    Tegyük a sárgarépákat a szószba 20 percre, amíg megpuhulnak, de megtartják a textúrájukat. Időközben 3-4 -szer forgassuk meg őket.
  4. lépés 4
    Finomra szeleteljük fel a hagymát. Pirítsuk meg egy kevés napraforgóolajban, majd helyezzük papírtörlőre, hogy felitassuk a felesleges olajat.
  5. lépés 5
    Vágjunk félbe 4 hot dog zsemlét. Tegyünk bele apróra vágott salátát, uborka csíkokat és savanyúságot.
  6. lépés 6
    Helyezzünk egy-egy sárgarépát mindegyik zsemlébe és ízlés szerint adjunk hozzá mustárt vagy ketchupot. Szórjuk meg sült hagymával és máris elfogyaszthatjuk ezt a 100%-ig vegetáriánus finomságot!
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Gombapörkölt gulyás módra

    Van, aki forrón szereti! A pörkölt szerelmeseinek elhoztuk a klasszikus gulyás 100%-ig vegetáriánus változatát. Gomba, burgonya és sárgarépa, a végén egy kis tejföllel tálalva.

  • Kókuszos-sárgarépás golyók

    Ezek a kókuszreszelékből, sárgarépából és tojásfehérjéből álló gluténmentes falatkák a legtöbb karác...

  • Sárgarépás gofri lágytojással

    A brunch az angol breakfast (reggeli) és a lunch (ebéd) összevonásából született, amely a késő délel...