Gombapörkölt gulyás módra
Van, aki forrón szereti! A pörkölt szerelmeseinek elhoztuk a klasszikus gulyás 100%-ig vegetáriánus változatát. Gomba, burgonya és sárgarépa, a végén egy kis tejföllel tálalva.
Könnyű
4 személy
20 perc
30 perc
Olcsó
Hozzávalók











Hozzávalók
4 személyre
800 g friss csiperke vagy üveges Bonduelle csiperkegomba
800 g burgonya
3 sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma
70 g sűrített paradicsom vagy 3 evőkanál
2 lapos evőkanál liszt
80 cl zöldségleves
2 teáskanál pirospaprika
2 evőkanál napraforgóolaj
1 teáskanál kakukkfű
1 babérlevél
Só, bors
Tálaláshoz: tejföl
800 g burgonya
3 sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma
70 g sűrített paradicsom vagy 3 evőkanál
2 lapos evőkanál liszt
80 cl zöldségleves
2 teáskanál pirospaprika
2 evőkanál napraforgóolaj
1 teáskanál kakukkfű
1 babérlevél
Só, bors
Tálaláshoz: tejföl
hozzávalók 4 személyre
800 g friss csiperke vagy üveges Bonduelle csiperkegomba
800 g burgonya
3 sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma
70 g sűrített paradicsom vagy 3 evőkanál
2 lapos evőkanál liszt
80 cl zöldségleves
2 teáskanál pirospaprika
2 evőkanál napraforgóolaj
1 teáskanál kakukkfű
1 babérlevél
Só, bors
Tálaláshoz: tejföl
800 g burgonya
3 sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma
70 g sűrített paradicsom vagy 3 evőkanál
2 lapos evőkanál liszt
80 cl zöldségleves
2 teáskanál pirospaprika
2 evőkanál napraforgóolaj
1 teáskanál kakukkfű
1 babérlevél
Só, bors
Tálaláshoz: tejföl
- lépés 1Hámozzuk meg a burgonyát, a sárgarépát, a fokhagymát és a vöröshagymát. Vágjuk fel a sárgarépát és a burgonyákat nagyobb darabokra. Aprítsuk fel a fokhagymát. Ha friss csiperkét használunk, szeleteljük fel őket.
- lépés 2Melegítsük fel az olajat egy kuktában. Pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát. Adjuk hozzá a sárgarépát és a gombát, és kevergetve pirítsuk további 5 percig. Ha konzerv gombát használunk, a leve nélkül adjuk hozzá: ezt később fogjuk felhasználni.
- lépés 3Tegyük hozzá a zöldséglevest, a sűrített paradicsomot, a paprikát, a kakukkfüvet és a babérlevelet. Ha konzerv gombát használtunk, most öntsük hozzá a levét. Keverjük meg, végül adjuk hozzá a burgonyát, és forraljuk fel.
- lépés 4Rendszeresen megkeverve alcsonyon lángon főzzük 30 percig, amíg a burgonya meg nem fő, amit egy kés hegyével ellenőrizhetünk. Forrón, tejföllel tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Spenótos-gombás galette
A galette, a franciák forma nélkül készülő pitéje édes és sós változatban is rendkívül népszerű. Viszonylag könnyen hordozható, de mivel langyosan vagy forrón érdemes elfogyasztani, főleg vacsorákhoz, baráti összejövetelekhez vagy brunchokhoz ajánljuk.
Édesburgonya saláta vörösbabbal, pekándióval és spenóttal
Különböző évszakok, valamint édes-sós alapanyagok találkozása egy saláta receptben! A sült édesburgonya kockák vörösbabbal, bébi spenót levelekkel és pekándióval összekeverve csodálatos alapot alkotnak, erre jöhet a balzsamecetes-mézes öntet.
Gombás pizza
Jobb, mint a margarita és egészségesebb, mint egy négysajtos pizza! Ez a változat finom tésztájával és a különböző ízű gombákkal igazi kényelmi étel.
Fedezze fel ezt is...