Édesburgonya saláta vörösbabbal, pekándióval és spenóttal
Különböző évszakok, valamint édes-sós alapanyagok találkozása egy saláta receptben! A sült édesburgonya kockák vörösbabbal, bébi spenót levelekkel és pekándióval összekeverve csodálatos alapot alkotnak, erre jöhet a balzsamecetes-mézes öntet.
Könnyű
4 személy
25 perc
15 perc
Hozzávalók
4 személyre
Bonduelle Vapeur Vörösbab
1 db édesburgonya
200 g bébispenót
50 g pekándió
5 szelet bacon
1 avokádó
balzsamecet
1 ek. méz
olívaolaj
só
bors
hozzávalók 4 személyre
Bonduelle Vapeur Vörösbab
1 db édesburgonya
200 g bébispenót
50 g pekándió
5 szelet bacon
1 avokádó
balzsamecet
1 ek. méz
olívaolaj
só
bors
Termékajánlatunk a recepthez
Vapeur gőzben párolt vörösbab
lépés 1
Az édesburgonyát vágjuk nagyobb kockákra és helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és tegyük a 200 fokos sütőbe kb. 15 percig.
lépés 2
A bacon-t vágjuk fel csíkokra és pirítsuk ropogósra egy serpenyőben.
lépés 3
Kockázzuk fel az avokádót és vágjuk durvára a pekándiót.
lépés 4
Tegyük a kihűlt édesburgonyát egy tálba, adjuk hozzá a vörösbabot, az avokádót, a pekándiót, a spenótot és a bacon-t.
lépés 5
Keverjük ki a mézet két evőkanál balzsamecettel, majd vékony sugárban, kevergetés mellett öntsük hozzá az olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk és öntsük a salátára, majd keverjük jól el.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Vörösbabos brownie
Meglepetés brownie! Csokival, tojással, cukorral és vörösbabbal készül! Így kevesebb cukrot tartalmaz és ráadásul lisztmentes is.
Gombapörkölt gulyás módra
Van, aki forrón szereti! A pörkölt szerelmeseinek elhoztuk a klasszikus gulyás 100%-ig vegetáriánus ...
Maradékmentő krokett
Keltsük életre az ételmaradékokat: némi főtt zöldégből, egy kevéske brokkolival és néhány főtt krump...