Szószos babos töltött paprika

Nem csak a cukkini tölthető meg! Ezek a darált húsos, babos keverékkel töltött paprikák kreatív és színes kiegészítői lesznek az étkezőasztalnak és tökéletes választásnak bizonyulnak, ha egyszerű és gyors ételre vágyunk.
Könnyű
4 személy
55 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
2 doboz Bonduelle Bon menu Mexicana

40 dkg darált pulykahús

6 db kaliforniai paprika (különböző színűek)

1 fej vöröshagyma apróra vágva

2 gerezd zúzott fokhagyma

só, bors

olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
2 doboz Bonduelle Bon menu Mexicana

40 dkg darált pulykahús

6 db kaliforniai paprika (különböző színűek)

1 fej vöröshagyma apróra vágva

2 gerezd zúzott fokhagyma

só, bors

olívaolaj

Termékajánlatunk a recepthez

Bon Menu Mexicana
  1. lépés 1
    A vöröshagymát az olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a darált húst. A húst pár perc alatt puhára pároljuk, majd hozzáadjuk a Mexicana szószos babot. Sózzuk, borsozzuk.
  2. lépés 2
    A paprikákat tetejét levágjuk, félretesszük, a magokat eltávolítjuk. A paprikákat megtöltjük a húsos-babos keverékkel.
  3. lépés 3
    A paprikákat tepsibe tesszük, a tetejüket visszahelyezzük, majd 190 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Sajtos-zöldséges mini frittata

    Muffin formában sült mini frittatak, amit minden gyerek imádni fog, nemcsak megenni, de elkészíteni is, mivel igazán egyszerűen és gyorsan megvan. Könnyű elcsomagolni, így praktikus uzsonna recept iskolába vagy kirándulásokon is.

  • Csicseriborsós krumplisaláta zöldbabbal

    Ebben a receptben pirított krumplikockákat fűszeres, sült csicseriborsóval, pirított répaszeletekkel és párolt zöldhüvelyű babbal kombinálunk, végül egy zöldfűszeres-joghurtos majonézes öntettel forgatva forgatjuk át, amit fokhagymával, mustárral és füstölt pirospaprikával ízesítünk. Friss zöldfűszerekkel megszórva tálaljuk.

  • Grillezett zöldségnyársak

    A grillezéshez a húsokon kívül zöldségekből is készíthetünk nyársakat: a paradicsom, a gomba, a paprika és a hagyma ideális kiegészítői vagy akár főszereplői a nyári grillezéseknek.