Sajtos-zöldséges mini frittata
Muffin formában sült mini frittatak, amit minden gyerek imádni fog, nemcsak megenni, de elkészíteni is, mivel igazán egyszerűen és gyorsan megvan. Könnyű elcsomagolni, így praktikus uzsonna recept iskolába vagy kirándulásokon is.
Könnyű
4 személy
45 perc
35 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Créatif Florida Mix
10 dkg lágy kecskesajt
3 szál újhagyma
6 tojás
1,5 dl tejszín
só
bors
vaj vagy sütőpapír a muffinformához
10 dkg lágy kecskesajt
3 szál újhagyma
6 tojás
1,5 dl tejszín
só
bors
vaj vagy sütőpapír a muffinformához
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Créatif Florida Mix
10 dkg lágy kecskesajt
3 szál újhagyma
6 tojás
1,5 dl tejszín
só
bors
vaj vagy sütőpapír a muffinformához
10 dkg lágy kecskesajt
3 szál újhagyma
6 tojás
1,5 dl tejszín
só
bors
vaj vagy sütőpapír a muffinformához
- lépés 1A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
- lépés 2Szűrjük le a Bonduelle Créatif Florida Mix zöldségkeveréket és keverjük össze a felkarikázott újhagymával.
- lépés 3Béleljük ki a muffin tepsit sütőpapírral, muffin-papírral vagy vajazzuk ki alaposan a formát és osszuk szét a zöldségeket a mélyedésekben.
- lépés 4Verjük fel a tojások a tejszínnel és sózzuk, borsozzuk, majd öntsük a zöldségek tetejére.
- lépés 5Morzsoljuk a frittatákra a kecskesajtot, majd süssük kb. 35 percig (amíg szépen megemelkednek a frittaták és aranysárga színt kapnak).
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Csicseriborsós krumplisaláta zöldbabbal
Ebben a receptben pirított krumplikockákat fűszeres, sült csicseriborsóval, pirított répaszeletekkel és párolt zöldhüvelyű babbal kombinálunk, végül egy zöldfűszeres-joghurtos majonézes öntettel forgatva forgatjuk át, amit fokhagymával, mustárral és füstölt pirospaprikával ízesítünk. Friss zöldfűszerekkel megszórva tálaljuk.
Sajtos quesadilla guacamoléval
Egy egyszerűen és viszonylag gyorsan elkészíthető tex-mex „finger food” recept, amit pikánssága miatt mindenki kedvelni fog a szilveszteri bulin.
Grillezett tortilla babpürével
Ebben a receptben a tortilla lapokat paradicsomos, fűszeres vörösbabkrémmel kenjük meg, majd gouda sajttal, avokádóval, kaliforniai paprikával, sonkával és lilahagymával megtöltjük, végül feltekerve, grillserpenyőben megpirítva és félbevágva tálaljuk.
Fedezze fel ezt is...