Egy egyszerűen és viszonylag gyorsan elkészíthető tex-mex „finger food” recept, amit pikánssága miatt mindenki kedvelni fog a szilveszteri bulin.
Könnyű
4 személy
40 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 Bonduelle Créatif Sombrero Mix
4 tortilla lap
1 sárga kaliforniai paprika
1 piros kaliforniai paprika
1 közepesen csípős chilipaprika
100 g reszelt Cheddar
100 g reszelt Gouda
½ csokor koriander
a guacamole-hoz:
2 érett avokádó
½ lilahagyma
1 lime
2 paradicsom
1 chili
½ csokor koriander
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
1 Bonduelle Créatif Sombrero Mix
4 tortilla lap
1 sárga kaliforniai paprika
1 piros kaliforniai paprika
1 közepesen csípős chilipaprika
100 g reszelt Cheddar
100 g reszelt Gouda
½ csokor koriander
a guacamole-hoz:
2 érett avokádó
½ lilahagyma
1 lime
2 paradicsom
1 chili
½ csokor koriander
só
bors
olívaolaj
Termékajánlatunk a recepthez
Créatif Sombrero zöldségkeverék
lépés 1
Először készítsük el a guacamolét: kanalazzuk ki az avokádók húsát egy tálba, adjuk hozzá az apróra vágott koriandert, az apróra vágott lilahagymát, a darabolt paradicsomot, ízlés szerint chilit és a lime levét, sót és borsot, majd egy villa segítségével keverjük-nyomkodjuk jól össze a hozzávalókat (darabos állagra törekedjünk).
lépés 2
A csíkokra vágott kaliforniai paprikákat egy kevés olajon, magas hőmérsékleten pirítsuk meg, közben sózzuk, borsozzuk.
lépés 3
Készítsük kezünk ügyébe a quesadilla hozzávalóit.
lépés 4
Egy közepes lángon felmelegített serpenyőbe tegyünk bele egy tortilla lapot, borítsuk be egy adag reszelt sajttal (vegyesen a 2 félét), tegyünk rá a sült paprikából, és kanalazzunk rá a Bonduelle Créatif Salsa Mix felét. Még egy kis sajt, friss koriander, chili paprika, majd a tetejére egy újabb tortilla lap kerül.
lépés 5
Pirítsuk így egy darabig a quesadillát, majd ha aranybarna az alja, fordítsuk meg egy lapát segítségével, és süssük még 1-2 percig. Ha a tortilla szép színt kapott, és a sajt elolvadt, kész vagyunk.
lépés 6
Vegyük ki egy deszkára és vágjuk 6 cikkelyre. Tegyünk így a következő 2 tortillával és a maradék alapanyaggal is. Kínáljuk a friss, pikáns guacamoléval.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Grillezett tarja pitán Bon Menu Mexicana...
Csodás nyári grill recept füstös ízekkel és friss zamatokkal. Tálaljuk a grillhús falatokat grillezett pitán Bon Menu Mexicana-val és lime-os- korianderes paradicsom salsával, uborkával, illetve lilahagymával a tetején.
Háromféle mártogatós piknikre
Mentás zöldborsókrém, kukoricás-chilis tonhalkrém és egy fűszeres karfiolos krém recept friss, hasáb...
Vörösbabos-paradicsomos taco tejföllel
Kiváló grill recept kerti partikra! A taco-ban lévő babos, paradicsomos, sajtos töltelék nem csak na...