lépés 1
Mentás-zöldborsókrém: A Bonduelle Vapeur zöldborsót dobjuk sós forrásban lévő vízbe 1 percre majd szűrjük le és várjuk meg, hogy kihüljön egy kicsit.
Aprítsuk fel az újhagymát, zöldjével együtt.
Tegyük a borsót egy késes robotgépbe, adjuk hozzá a mentát, a citrom héját és levét, a fokhagymát, az újhagymát, sózzuk, borsozzuk és pürésítsük. Fokozatosan adjunk hozzá annyi olívaolajat, hogy krémes állagot vegyen fel.
lépés 2
Kukoricás-chilis tonhalkrém: Keverjük ki a tonhalkonzerveket a krémsajttal, tejföllel.
Vágjuk apróra a lilahagymát, daraboljuk fel a kapribogyót és a szárított paradicsomot is, majd adjuk a tonhalhoz. Facsarjuk bele a citrom levét, sózzuk és borsozzuk.
Szűrjük le a kukoricát és finoman keverjük hozzá a krémhez.
lépés 3
Fűszeres karfiolkrém: Helyezzük a Bonduelle karfiolos krémleves keveréket egy tepsibe és várjuk meg ameddig kissé felolvad. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A zöldségkeveréket locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és dobjuk mellé - lefelé fordítva - az egészben hagyott fej fokhagymát, aminek a tetejét vágjuk le. Az előmelegített sütőben süssük, ameddig a zöldségek színt kapnak.
Egy száraz serpenyőben picit pirítsuk meg a koriander magot és a római köményt, mikor már érezni az illatukat, vegyük le a tűzről. Ezután egy mozsárban őröljük meg őket.
Miután a zöldségek megsültek, helyezzük őket késes robotgépbe és nyomkodjuk hozzá a fokhagyma gerezdeket a héjból.
Adjuk hozzá a fűszereket, a citromlevet és a joghurtot, sózzuk, borsozzuk és pürésítsük.
Tálalásnál locsoljuk meg olívaolajjal és szórjuk meg friss, apróra vágott korianderrel.
lépés 4
A zöldségkrémeket kínáljuk hasábokra vágott répával, angol zellerrel, kaliforniai paprikával, uborkával, vagy bagett szeletekkel, csíkokra vágott pirítós kenyérrel, pita cikkelyekkel, olasz grissinivel.