Háromféle mártogatós piknikre
Mentás zöldborsókrém, kukoricás-chilis tonhalkrém és egy fűszeres karfiolos krém recept friss, hasábokra vágott zöldségekkel és pitával. Kiváló hétvégi piknikhez vagy nagyobb társaságok vendégül látásához.
Könnyű
4 személy
30 perc
Hozzávalók
4 személyre
Mentás zöldborsókrém:
½ zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
friss mentalevél
1 gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma
só
bors
½ citrom héja és leve
olívaolaj
Kukoricás-chilis tonhalkrém
1 doboz Bonduelle Gold csemegekukorica
2 tonhalkonzerv
friss chili vagy chili pehely
½ fej lilahagyma
2 ek. krémsajt
1 ek. tejföl
2-3 szem szárított paradicsom
1 ek. kapribogyó
citrom
só
bors
Fűszeres karfiolkrém
1 zacskó Bonduelle Karfiolos krémleves zöldségkeverék
1 doboz görögjoghurt
1 fej fokhagyma
1 citrom
friss koriander
római kömény
koriander mag
cayenne bors
só
bors
olívaolaj
½ zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
friss mentalevél
1 gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma
só
bors
½ citrom héja és leve
olívaolaj
Kukoricás-chilis tonhalkrém
1 doboz Bonduelle Gold csemegekukorica
2 tonhalkonzerv
friss chili vagy chili pehely
½ fej lilahagyma
2 ek. krémsajt
1 ek. tejföl
2-3 szem szárított paradicsom
1 ek. kapribogyó
citrom
só
bors
Fűszeres karfiolkrém
1 zacskó Bonduelle Karfiolos krémleves zöldségkeverék
1 doboz görögjoghurt
1 fej fokhagyma
1 citrom
friss koriander
római kömény
koriander mag
cayenne bors
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
Mentás zöldborsókrém:
½ zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
friss mentalevél
1 gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma
só
bors
½ citrom héja és leve
olívaolaj
Kukoricás-chilis tonhalkrém
1 doboz Bonduelle Gold csemegekukorica
2 tonhalkonzerv
friss chili vagy chili pehely
½ fej lilahagyma
2 ek. krémsajt
1 ek. tejföl
2-3 szem szárított paradicsom
1 ek. kapribogyó
citrom
só
bors
Fűszeres karfiolkrém
1 zacskó Bonduelle Karfiolos krémleves zöldségkeverék
1 doboz görögjoghurt
1 fej fokhagyma
1 citrom
friss koriander
római kömény
koriander mag
cayenne bors
só
bors
olívaolaj
½ zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
friss mentalevél
1 gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma
só
bors
½ citrom héja és leve
olívaolaj
Kukoricás-chilis tonhalkrém
1 doboz Bonduelle Gold csemegekukorica
2 tonhalkonzerv
friss chili vagy chili pehely
½ fej lilahagyma
2 ek. krémsajt
1 ek. tejföl
2-3 szem szárított paradicsom
1 ek. kapribogyó
citrom
só
bors
Fűszeres karfiolkrém
1 zacskó Bonduelle Karfiolos krémleves zöldségkeverék
1 doboz görögjoghurt
1 fej fokhagyma
1 citrom
friss koriander
római kömény
koriander mag
cayenne bors
só
bors
olívaolaj
- lépés 1Mentás-zöldborsókrém: A Bonduelle Vapeur zöldborsót dobjuk sós forrásban lévő vízbe 1 percre majd szűrjük le és várjuk meg, hogy kihüljön egy kicsit. Aprítsuk fel az újhagymát, zöldjével együtt. Tegyük a borsót egy késes robotgépbe, adjuk hozzá a mentát, a citrom héját és levét, a fokhagymát, az újhagymát, sózzuk, borsozzuk és pürésítsük. Fokozatosan adjunk hozzá annyi olívaolajat, hogy krémes állagot vegyen fel.
- lépés 2Kukoricás-chilis tonhalkrém: Keverjük ki a tonhalkonzerveket a krémsajttal, tejföllel. Vágjuk apróra a lilahagymát, daraboljuk fel a kapribogyót és a szárított paradicsomot is, majd adjuk a tonhalhoz. Facsarjuk bele a citrom levét, sózzuk és borsozzuk. Szűrjük le a kukoricát és finoman keverjük hozzá a krémhez.
- lépés 3Fűszeres karfiolkrém: Helyezzük a Bonduelle karfiolos krémleves keveréket egy tepsibe és várjuk meg ameddig kissé felolvad. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A zöldségkeveréket locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és dobjuk mellé - lefelé fordítva - az egészben hagyott fej fokhagymát, aminek a tetejét vágjuk le. Az előmelegített sütőben süssük, ameddig a zöldségek színt kapnak. Egy száraz serpenyőben picit pirítsuk meg a koriander magot és a római köményt, mikor már érezni az illatukat, vegyük le a tűzről. Ezután egy mozsárban őröljük meg őket. Miután a zöldségek megsültek, helyezzük őket késes robotgépbe és nyomkodjuk hozzá a fokhagyma gerezdeket a héjból. Adjuk hozzá a fűszereket, a citromlevet és a joghurtot, sózzuk, borsozzuk és pürésítsük. Tálalásnál locsoljuk meg olívaolajjal és szórjuk meg friss, apróra vágott korianderrel.
- lépés 4A zöldségkrémeket kínáljuk hasábokra vágott répával, angol zellerrel, kaliforniai paprikával, uborkával, vagy bagett szeletekkel, csíkokra vágott pirítós kenyérrel, pita cikkelyekkel, olasz grissinivel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Ázsiai csirkés rizstészta kukoricával
Pikáns szójaszószos, fokhagymás, gyömbéres pirított rizstészta recept édes csemegekukoricával, roppanós brokkolival és sült csirke falatokkal az ázsiai konyha kedvelőinek.
Póréhagymás-zöldborsós spagetti
20 perc alatt elkészíthető, pénztárcabarát tészta! A nagyobb darabokra vágott póréhagymát és a zöldborsót vajjal és tejszínnel krémesítjük, végül reszelt citromhéjjal ízesítjük. Frissen főtt spagettivel összeforgatva kellemes, izgalmas receptet kapunk.
Hasselback sültkrumpli mentás zöldborsókrémmel
Izgalmas és látványos recept burgonyából! A zöldségeket egészben hagyjuk, és 2-3 mm-enként bevágjuk, úgy, hogy az alja egyben tartsa a szemeket. Az így kapott rétegeket kenjük meg fokhagymás -zöldfűszeres olívaolajjal, majd így süssük meg a burgonyákat. Mentás, újhagymás zöldborsókrémet kínáljunk mellé.
Fedezze fel ezt is...