1. >Receptek
  2. >Háromféle mártogatós piknikre

Háromféle mártogatós piknikre

Mentás zöldborsókrém, kukoricás-chilis tonhalkrém és egy fűszeres karfiolos krém recept friss, hasábokra vágott zöldségekkel és pitával. Kiváló hétvégi piknikhez vagy nagyobb társaságok vendégül látásához.
Könnyű
4 személy
30 perc
Hozzávalók
4 személyre
Mentás zöldborsókrém:



½ zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó

friss mentalevél

1 gerezd fokhagyma

2 szál újhagyma



bors

½ citrom héja és leve

olívaolaj



Kukoricás-chilis tonhalkrém



1 doboz Bonduelle Gold csemegekukorica

2 tonhalkonzerv

friss chili vagy chili pehely

½ fej lilahagyma

2 ek. krémsajt

1 ek. tejföl

2-3 szem szárított paradicsom

1 ek. kapribogyó

citrom



bors



Fűszeres karfiolkrém



1 zacskó Bonduelle Karfiolos krémleves zöldségkeverék

1 doboz görögjoghurt

1 fej fokhagyma

1 citrom

friss koriander

római kömény

koriander mag

cayenne bors



bors

olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
Mentás zöldborsókrém:



½ zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó

friss mentalevél

1 gerezd fokhagyma

2 szál újhagyma



bors

½ citrom héja és leve

olívaolaj



Kukoricás-chilis tonhalkrém



1 doboz Bonduelle Gold csemegekukorica

2 tonhalkonzerv

friss chili vagy chili pehely

½ fej lilahagyma

2 ek. krémsajt

1 ek. tejföl

2-3 szem szárított paradicsom

1 ek. kapribogyó

citrom



bors



Fűszeres karfiolkrém



1 zacskó Bonduelle Karfiolos krémleves zöldségkeverék

1 doboz görögjoghurt

1 fej fokhagyma

1 citrom

friss koriander

római kömény

koriander mag

cayenne bors



bors

olívaolaj
  1. lépés 1
    Mentás-zöldborsókrém: A Bonduelle Vapeur zöldborsót dobjuk sós forrásban lévő vízbe 1 percre majd szűrjük le és várjuk meg, hogy kihüljön egy kicsit. Aprítsuk fel az újhagymát, zöldjével együtt. Tegyük a borsót egy késes robotgépbe, adjuk hozzá a mentát, a citrom héját és levét, a fokhagymát, az újhagymát, sózzuk, borsozzuk és pürésítsük. Fokozatosan adjunk hozzá annyi olívaolajat, hogy krémes állagot vegyen fel.
  2. lépés 2
    Kukoricás-chilis tonhalkrém: Keverjük ki a tonhalkonzerveket a krémsajttal, tejföllel. Vágjuk apróra a lilahagymát, daraboljuk fel a kapribogyót és a szárított paradicsomot is, majd adjuk a tonhalhoz. Facsarjuk bele a citrom levét, sózzuk és borsozzuk. Szűrjük le a kukoricát és finoman keverjük hozzá a krémhez.
  3. lépés 3
    Fűszeres karfiolkrém: Helyezzük a Bonduelle karfiolos krémleves keveréket egy tepsibe és várjuk meg ameddig kissé felolvad. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A zöldségkeveréket locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és dobjuk mellé - lefelé fordítva - az egészben hagyott fej fokhagymát, aminek a tetejét vágjuk le. Az előmelegített sütőben süssük, ameddig a zöldségek színt kapnak. Egy száraz serpenyőben picit pirítsuk meg a koriander magot és a római köményt, mikor már érezni az illatukat, vegyük le a tűzről. Ezután egy mozsárban őröljük meg őket. Miután a zöldségek megsültek, helyezzük őket késes robotgépbe és nyomkodjuk hozzá a fokhagyma gerezdeket a héjból. Adjuk hozzá a fűszereket, a citromlevet és a joghurtot, sózzuk, borsozzuk és pürésítsük. Tálalásnál locsoljuk meg olívaolajjal és szórjuk meg friss, apróra vágott korianderrel.
  4. lépés 4
    A zöldségkrémeket kínáljuk hasábokra vágott répával, angol zellerrel, kaliforniai paprikával, uborkával, vagy bagett szeletekkel, csíkokra vágott pirítós kenyérrel, pita cikkelyekkel, olasz grissinivel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Ázsiai csirkés rizstészta kukoricával

    Pikáns szójaszószos, fokhagymás, gyömbéres pirított rizstészta recept édes csemegekukoricával, roppanós brokkolival és sült csirke falatokkal az ázsiai konyha kedvelőinek.

  • Póréhagymás-zöldborsós spagetti

    20 perc alatt elkészíthető, pénztárcabarát tészta! A nagyobb darabokra vágott póréhagymát és a zöldb...

  • Hasselback sültkrumpli mentás zöldborsók...

    Izgalmas és látványos recept burgonyából! A zöldségeket egészben hagyjuk, és 2-3 mm-enként bevágjuk,...