A grillezéshez a húsokon kívül zöldségekből is készíthetünk nyársakat: a paradicsom, a gomba, a paprika és a hagyma ideális kiegészítői vagy akár főszereplői a nyári grillezéseknek.
Könnyű
4 személy
10 perc
10 perc
Hozzávalók
Hozzávalók
4 személyre
1 cukkini
12 koktélparadicsom (piros és sárga vagyesen)
12 kisebb csiperkegomba
fél zöldpaprika
fél pirospaprika
1 lilahagyma
3 ek olívaolaj
2 ek Provence-i fűszerkeverék
1 kezeletlen citrom
12 fapálcika
hozzávalók 4 személyre
1 cukkini
12 koktélparadicsom (piros és sárga vagyesen)
12 kisebb csiperkegomba
fél zöldpaprika
fél pirospaprika
1 lilahagyma
3 ek olívaolaj
2 ek Provence-i fűszerkeverék
1 kezeletlen citrom
12 fapálcika
lépés 1
Mossuk meg az összes zöldséget. A cukkinit és a paprikát vágjuk darabokra, a paradicsomot félbe, a gombákat félbe vagy negyedekre a méretüktől függően. A hagymát hámozzuk meg és szeleteljük karikákra.
lépés 2
Keverjük össze egy tálbanaz olívaolajat, a citromlevet és a lereszelt héját, sót, borsot és a fűszernövényeket. Helyezzük bele a zöldségeket és hagyjuk 30 percig pácolódni őket.
lépés 3
Áztassuk be a nyársakat 10 percre hideg vízbe. A zöldségdarabokat és a hagymakarikákat felváltva húzzuk rá a nyársakra.
lépés 4
Készítsük elő a grillt vagy melegítsünk fel egy grillserpenyőt. 10-15 percig grillezük a nyársakat, amíg a zöldségek aranybarnák nem lesznek. Pitával és salátával tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Panzanella olajbogyóval és rukkolával
Ismerjük a panzanellát? A finom, érett paradicsomból készült olasz saláta a háztartásban fellelhető, száraz kenyérmaradékkal készül. A többi hozzávalója nem fix, sokféle variáció létezik, mi most rukkolával és olajbogyóval kombináljuk, végül hidegen fogyasztjuk.
Hasselback cukkini paradicsommal és mozz...
Nehezen vesszük rá a gyerekeket a zöldségevésre? Ez a játékos kinézetű hasselback cukkini, melyet pa...
Nyári zöldséges és kecskesajtos bruschet...
Könnyebb, mint egy szendvics, és gyorsabb, mint a tartine, ez a bruschetta! Néhány zöldség, némi kec...