1. >Receptek
  2. >Hasselback cukkini paradicsommal és mozzarellával

Hasselback cukkini paradicsommal és mozzarellával

Nehezen vesszük rá a gyerekeket a zöldségevésre? Ez a játékos kinézetű hasselback cukkini, melyet paradicsommal és mozzarellával tűzdelünk meg, még a pizzával is felveszi a versenyt!
Könnyű
4 személy
10 perc
30 perc
Hozzávalók
4 személyre
4 cukkini

2 paradicsom

1 zacskó mozzarella

Olívaolaj

Oregánó

Tálaláshoz: rukkola
hozzávalók 4 személyre
4 cukkini

2 paradicsom

1 zacskó mozzarella

Olívaolaj

Oregánó

Tálaláshoz: rukkola
  1. lépés 1
    Melegítsük elő a sütőt 200 ° C -ra. Vágjuk le a cukkinik végeit. Irdaljuk be vékonyan, anélkül, hogy teljesen feleszeletelnénk őket. Ha szükséges, tegyünk két evőpálcikát a cukkinik alá.
  2. lépés 2
    Vágjuk félbe a paradicsomokat függőlegesen, majd fél szeletekre. Tegyük ugyanezt a mozzarellával. Felváltva tegyük a paradicsom és mozzarella szeleteket a cukkiniszeletek közé.
  3. lépés 3
    Helyezzük a hasselback zöldségeket egy sütőtálba, locsoljuk meg olívaolajjal, majd fűszerezzük borssal és oregánóval. Süssük nagyjából 30 percig, végül rukkolával tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Grillezett zöldségnyársak

    A grillezéshez a húsokon kívül zöldségekből is készíthetünk nyársakat: a paradicsom, a gomba, a paprika és a hagyma ideális kiegészítői vagy akár főszereplői a nyári grillezéseknek.

  • Panzanella olajbogyóval és rukkolával

    Ismerjük a panzanellát? A finom, érett paradicsomból készült olasz saláta a háztartásban fellelhető,...

  • Nyári zöldséges és kecskesajtos bruschet...

    Könnyebb, mint egy szendvics, és gyorsabb, mint a tartine, ez a bruschetta! Néhány zöldség, némi kec...

További tippek:

 

Az egyik legváltozatosabb nyári zöldség a cukkini: sárga, zöld, kerek vagy hosszú, szinte nem tudunk betelni ezekkel a finom zöldségekkel. A cukkini özön következménye a töltött cukkini, cukkinis rakott, pirított cukkini chorizóval, cukkinisaláta, paradicsomos-cukkinis vagy cukkinis- sajtos pite - akár köretnek, akár főételként mindig jól jön egy finom cukkinis recept!

A cukkini kedvenc hozzávalói természetesen az olívaolaj, a fokhagyma és a hagyma, valamint a kakukkfű, oregánó, rozmaring, paradicsom és padlizsán. Puha állaga miatt tökéletes sajtokkal is: mozzarella, parmezán, ementáli, kecskesajt és feta - mind ideális sütőben sült rakott cukkini készítéséhez.

A cukkini elkészítése nagyon egyszerű: ne főzzük vízben vagy gőzben, hacsak nem levest készítünk. Ez egy olyan aranyszabály, amely segít elkerülni a konyhai baleseteket. Az elkészítésének legjobb módja, ha sütőben vagy grillen sütjük meg őket. Egyszerűen szeleteljük fel hosszában vagy széltében, szórjuk meg sóval, hogy megszabaduljunk a benne lévő víztől, tegyük félre 10 percre, majd itassuk fel a felesleges folyadékot. Melegítsük elő a grillt, és pirítsuk meg pár perc alatt. Kész is a grillezett cukkini, amit az általunk választott szósszal ízesíthetünk.

Az egyszerű receptek közé sorolható a hagyományos svéd hasselback burgonya alapján készült hasselback cukkini. Ennek a receptnek az a lényege, hogy a burgonyát vékony szeletekre vágjuk, de nem teljesen vágjuk szét, így a szeletek egyben maradnak. A szeletek közé tehetünk fűszernövényeket (babérlevél, rozmaring) vagy más zöldségeket (cukkini- vagy paradicsomszeleteket). Ez az eljárás könnyen adaptálható a cukkinihez is.

A legegyszerűbb módja, ha két pálcikát helyezünk mindkét oldala mellé, amely blokkolja a kést, így nem vágjuk ketté teljesen. A hasselback cukkini sikeres elkészítéséhez elengedhetetlen a fűszerezés: pesto, aszalt paradicsompüré, bors, fűszerek, szárított fűszernövények, stb. Sütés előtt bőségesen sózzuk meg, és kenjük be olívaolajjal, majd tegyük a cukkiniket szorosan egymás mellé, mivel a sütés során során csökken a méretük. Ez a vegetáriánus finomság melegen és hidegen is fogyasztható, és biztosan az egyik kedvenc cukkini receptünk lesz!