Svéd húsgolyók barnamártással és fokhagymás zöldbabbal
Klasszikus svéd recept, amit most otthon is elkészíthetünk! Az egész család szeretni fogja az ízletes zöldbabos körettel tálalt húsgolyókat.
Közepes nehézségű
4 személy
50 perc
Hozzávalók
4 személyre
2 Bonduelle Vapeur zöldbab konzerv
70 dkg darált marhahús
1 nagy szelet fehér kenyér
1 tojás
1 csokor petrezselyem
½ hagyma
3 gerezd fokhagyma
¼ tk. őrölt szegfűbors
¼ tk. őrölt szerecsendió
6 ek. vaj
2 ek. liszt
2 dl marha alaplé
1 dl tejszín
1 dl tej
1 tk. dijoni mustár
1 ek. Worcestershire szósz
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
2 Bonduelle Vapeur zöldbab konzerv
70 dkg darált marhahús
1 nagy szelet fehér kenyér
1 tojás
1 csokor petrezselyem
½ hagyma
3 gerezd fokhagyma
¼ tk. őrölt szegfűbors
¼ tk. őrölt szerecsendió
6 ek. vaj
2 ek. liszt
2 dl marha alaplé
1 dl tejszín
1 dl tej
1 tk. dijoni mustár
1 ek. Worcestershire szósz
só
bors
olívaolaj
Termékajánlatunk a recepthez
Vapeur gőzben párolt egész zöldbab
lépés 1
Vágjuk le a kenyér héját és áztassuk be a tejbe. Nyomkodjuk ki és adjuk a húshoz a fűszerekkel, az apróra vágott hagymával, a tojással, a petrezselyemmel és egy gerezd reszelt fokhagymával együtt, sózzuk, borsozzuk, majd dolgozzuk jól össze.
lépés 2
Készítsünk kisebb gombócokat belőle és egy serpenyőben olívaolaj és két ek. vaj keverékében süssük aranybarnára.
lépés 3
Öntsük ki a serpenyőből a megmaradt zsiradékot, majd adjuk hozzá a maradék vajat és a lisztet, majd keverjük, ameddig barna színt kap. Öntsük hozzá fokozatosan az alaplevet és a tejszínt, majd adjuk hozzá a Worcesterhire szószt és a dijoni mustárt és kis lángon főzzük, ameddig elkezd sűrűsödni. Sózzuk, borsozzuk.
lépés 4
Tegyük a húsgolyókat a barnamártásba és főzzük még pár percig.
lépés 5
A zöldbabhoz vágjuk vékonyra a megmaradt két gerezd fokhagymát és olívaolajon dinszteljük meg. Ezután adjuk hozzá a zöldbabot, sózzuk és borsozzuk és ha pár perc után átmelegedett, kínáljuk a húsgolyók mellé.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Nyári tekercs mogyorószósszal
Vékony rizspapírba csomagolt különböző zöldségek, friss zöldfűszerek és rizstészta könnyen elkészíthető kókusztejes mogyorószósszal. Friss, egészséges és különleges recept akár munkahelyi ebédként, akár baráti összejövetelekre.
Piláf brokkolival és zöldbabbal
Az aranysárga piláf egy fűszeres, rizses egytálétel, amely a közel-keleti konyha egyik alapétele. A ...
Vajbableves csirkével és vargányagombáva...
Enyhén savanykás, joghurtos leves recept vajbabbal és zöldhüvelyű vágott zöldbabbal, csirkével és va...