1. >Receptek
  2. >Nyári tekercs mogyorószósszal

Nyári tekercs mogyorószósszal

Vékony rizspapírba csomagolt különböző zöldségek, friss zöldfűszerek és rizstészta könnyen elkészíthető kókusztejes mogyorószósszal. Friss, egészséges és különleges recept akár munkahelyi ebédként, akár baráti összejövetelekre.
Közepes nehézségű
3 személy
45 perc
Hozzávalók
3 személyre
½ csomag Bonduelle Vapeur egész zöldbab

1 csomag füstölt tofu

1 uborka

2 répa

5 db retek

3-4 jégsaláta levél

1 csokor menta

1 csomag koriander

¼ csomag vékony rizstészta

10-12 db kerek rizspapír

1 tk. vörös curry paszta

1 tk. barnacukor

2 ek.halszósz

3 ek. mogyoróvaj

½ lime leve

1,5 dl kókusztej
hozzávalók 3 személyre
½ csomag Bonduelle Vapeur egész zöldbab

1 csomag füstölt tofu

1 uborka

2 répa

5 db retek

3-4 jégsaláta levél

1 csokor menta

1 csomag koriander

¼ csomag vékony rizstészta

10-12 db kerek rizspapír

1 tk. vörös curry paszta

1 tk. barnacukor

2 ek.halszósz

3 ek. mogyoróvaj

½ lime leve

1,5 dl kókusztej
    Termékajánlatunk a recepthez
  • Vapeur zsenge zöldhüvelyű egész zöldbab
  1. lépés 1
    A zöldbabot főzzük 3-4 percig, majd szűrjük le.
  2. lépés 2
    A mogyorószószhoz melegítsük meg a kókusztejet, oldjuk fel benne a barnacukrot, majd keverjük simára benne a curry pasztát.
  3. lépés 3
    Adjuk hozzá a mogyoróvajat, halszószt, a lime levét és keverjük ki krémesre. Tegyük félre hűlni.
  4. lépés 4
    A répát és az uborkát vágjuk julienne-re, a retket vékonyan szeleteljük fel, a jégsalátát csíkozzuk fel. A tofuból vágjunk vékony hasábokat. A koriandert és a mentát csipkedjük leveleire.
  5. lépés 5
    A rizstésztát főzzük meg a csomagoláson jelzettek szerint, majd szűrjük le.
  6. lépés 6
    Egy tálba, amiben elférnek a rizslapok, tegyünk meleg vizet és tegyük bele a rizslapot pár másodpercre. Amikor érezzük, hogy megpuhult, de még nem túl puha, vegyük ki.
  7. lépés 7
    Töltsük meg zöldségekkel a lapot, tekerjük fel. A mogyorószószba mártogatva fogyasszuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Piláf brokkolival és zöldbabbal

    Az aranysárga piláf egy fűszeres, rizses egytálétel, amely a közel-keleti konyha egyik alapétele. A sok fűszerrel készülő fogás változatosan elkészíthető, ezúttal brokkolival, zöldhüvelyű zöldbabbal és zöldborsóval kombináltuk a receptet. A tetejére mandula és lágy sárgájú főtt tojás került.

  • Csirkés stir-fry

    A gyorsan összedobható receptben a szójaszószos-szezámmagos pirított csirke mellé kerül még üde zöld...

  • Ázsiai tojásos sült tészta

    Ázsiai típusú tojásos tészta pirított gombával, újhagymával, brokkolival és zöldbabbal, sült rántott...