Nyári tekercs mogyorószósszal
Vékony rizspapírba csomagolt különböző zöldségek, friss zöldfűszerek és rizstészta könnyen elkészíthető kókusztejes mogyorószósszal. Friss, egészséges és különleges recept akár munkahelyi ebédként, akár baráti összejövetelekre.
Közepes nehézségű
3 személy
45 perc
Hozzávalók
3 személyre
½ csomag Bonduelle Vapeur egész zöldbab
1 csomag füstölt tofu
1 uborka
2 répa
5 db retek
3-4 jégsaláta levél
1 csokor menta
1 csomag koriander
¼ csomag vékony rizstészta
10-12 db kerek rizspapír
1 tk. vörös curry paszta
1 tk. barnacukor
2 ek.halszósz
3 ek. mogyoróvaj
½ lime leve
1,5 dl kókusztej
1 csomag füstölt tofu
1 uborka
2 répa
5 db retek
3-4 jégsaláta levél
1 csokor menta
1 csomag koriander
¼ csomag vékony rizstészta
10-12 db kerek rizspapír
1 tk. vörös curry paszta
1 tk. barnacukor
2 ek.halszósz
3 ek. mogyoróvaj
½ lime leve
1,5 dl kókusztej
hozzávalók 3 személyre
½ csomag Bonduelle Vapeur egész zöldbab
1 csomag füstölt tofu
1 uborka
2 répa
5 db retek
3-4 jégsaláta levél
1 csokor menta
1 csomag koriander
¼ csomag vékony rizstészta
10-12 db kerek rizspapír
1 tk. vörös curry paszta
1 tk. barnacukor
2 ek.halszósz
3 ek. mogyoróvaj
½ lime leve
1,5 dl kókusztej
1 csomag füstölt tofu
1 uborka
2 répa
5 db retek
3-4 jégsaláta levél
1 csokor menta
1 csomag koriander
¼ csomag vékony rizstészta
10-12 db kerek rizspapír
1 tk. vörös curry paszta
1 tk. barnacukor
2 ek.halszósz
3 ek. mogyoróvaj
½ lime leve
1,5 dl kókusztej
- lépés 1A zöldbabot főzzük 3-4 percig, majd szűrjük le.
- lépés 2A mogyorószószhoz melegítsük meg a kókusztejet, oldjuk fel benne a barnacukrot, majd keverjük simára benne a curry pasztát.
- lépés 3Adjuk hozzá a mogyoróvajat, halszószt, a lime levét és keverjük ki krémesre. Tegyük félre hűlni.
- lépés 4A répát és az uborkát vágjuk julienne-re, a retket vékonyan szeleteljük fel, a jégsalátát csíkozzuk fel. A tofuból vágjunk vékony hasábokat. A koriandert és a mentát csipkedjük leveleire.
- lépés 5A rizstésztát főzzük meg a csomagoláson jelzettek szerint, majd szűrjük le.
- lépés 6Egy tálba, amiben elférnek a rizslapok, tegyünk meleg vizet és tegyük bele a rizslapot pár másodpercre. Amikor érezzük, hogy megpuhult, de még nem túl puha, vegyük ki.
- lépés 7Töltsük meg zöldségekkel a lapot, tekerjük fel. A mogyorószószba mártogatva fogyasszuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Piláf brokkolival és zöldbabbal
Az aranysárga piláf egy fűszeres, rizses egytálétel, amely a közel-keleti konyha egyik alapétele. A sok fűszerrel készülő fogás változatosan elkészíthető, ezúttal brokkolival, zöldhüvelyű zöldbabbal és zöldborsóval kombináltuk a receptet. A tetejére mandula és lágy sárgájú főtt tojás került.
Csirkés stir-fry
A gyorsan összedobható receptben a szójaszószos-szezámmagos pirított csirke mellé kerül még üde zöldbab, roppanós kaliforniai paprika, gomba, mini csöves kukorica. Tésztával vagy anélkül is elkészíthetjük.
Ázsiai tojásos sült tészta
Ázsiai típusú tojásos tészta pirított gombával, újhagymával, brokkolival és zöldbabbal, sült rántotta csíkokkal kiegészítve. Az alapanyagokat előkészítve mindössze fél óra alatt elkészíthetjük ezt az extra és ízekben gazdag receptet.
Fedezze fel ezt is...