Az aranysárga piláf egy fűszeres, rizses egytálétel, amely a közel-keleti konyha egyik alapétele. A sok fűszerrel készülő fogás változatosan elkészíthető, ezúttal brokkolival, zöldhüvelyű zöldbabbal és zöldborsóval kombináltuk a receptet. A tetejére mandula és lágy sárgájú főtt tojás került.
Közepes nehézségű
6 személy
45 perc
Hozzávalók
6 személyre
150 g Bonduelle Vapeur Gyorsfagyasztott Zöldborsó
150 g Bonduelle Gyorsfagyasztott Brokkoli Rózsák
150 g Bonduelle Gyorsfagyasztott Zsenge Zöldhüvelyű Egész Zöldbab
250 g basmati rizs
1 nagyobb hagyma
1 tk. őrölt koriander
1 tk. őrölt római kömény
1 tk. kurkuma
2 szem kardamom
10 dkg mandula forgács
25 g vaj
500 ml alaplé
só
hozzávalók 6 személyre
150 g Bonduelle Vapeur Gyorsfagyasztott Zöldborsó
150 g Bonduelle Gyorsfagyasztott Brokkoli Rózsák
150 g Bonduelle Gyorsfagyasztott Zsenge Zöldhüvelyű Egész Zöldbab
250 g basmati rizs
1 nagyobb hagyma
1 tk. őrölt koriander
1 tk. őrölt római kömény
1 tk. kurkuma
2 szem kardamom
10 dkg mandula forgács
25 g vaj
500 ml alaplé
só
Termékajánlatunk a recepthez
Gyorsfagyasztott brokkoli rózsák
Vapeur gyorsfagyasztott zöldborsó
Vapeur zsenge zöldhüvelyű egész zöldbab
lépés 1
Tegyük a rizst egy szűrőbe és mossuk át alaposan, majd áztassuk be fél órára.
lépés 2
A hagymát vágjuk fel vékonyan és vajon pároljuk hosszan, alacsony fokozaton, aranysárgára.
lépés 3
Adjuk a hagymához az őrölt fűszereket, a kardamom magokat egy kés lapjával törjük meg és azt is adjuk hozzá. Kevergessük pár percig.
lépés 4
Szűrjük le a rizst és adjuk a hagymás alaphoz, keverjük át, hogy szépen bevonódjanak a fűszeres vajjal a rizsszemek.
lépés 5
Öntsük fel a rizst az alaplével, enyhén sózzuk. Miután felforrt, takarjuk le és vegyük kis fokozatra.
lépés 6
15 perc elteltével keverjük hozzá a zöldségeket, fedjük le és zárjuk el a gázt.
lépés 7
Pirítsuk meg enyhén a mandulát és tálaláskor szórjuk meg a piláfot.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Zöldbabos krumplisaláta főtt tojással
Tökéletes fogás a tavaszi asztalra ez a könnyű saláta főtt újkrumplival, zöldbabbal, lágy sárgájú tojással és olajbogyóval. Az ízeket remekül kiemeli a recepthez készített mustáros, citromos, kapribogyós és zöldfűszeres öntet.
Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojássa...
Vitaminokban gazdag, újhullámos főzelék, amely után mindenki vágyakozik a tél végén. Könnyű recept, ...
Zöldborsós kagylótészta citrusos morzsáv...
Zöldséges, zöldfűszeres tészta különlegesen finom ízét a citromnak köszönheti, amely nemcsak kihozza...